Latest News

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

"Καταρρεύει" το κτίριο - φάντασμα της πρώην Ραλλείου: Έπεσε κομμάτι τσιμέντου στο πεζοδρόμιο της Β. Γεωργίου (FOTO REPORTAZ NET)

 

Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα σήμερα το πρωί στο κέντρο του Πειραιά, όταν αποκολλήθηκε ένα κομμάτι τσιμέντου από το γιαπί της πρώην Ραλλείου Σχολής και έπεσε στο πεζοδρόμιο της Βασιλέως Γεωργίου.  ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΕΤ

Ήταν γύρω στις 10.30 το πρωί, όταν ξεκόλλησε ένα κομμάτι τσιμέντου από το γιαπί της πρώην Ραλλείου και προσγειώθηκε στο πεζοδρόμιο μπροστά από κατάστημα υποδημάτων. 

"Άγιο" φαίνεται να είχε ο ιδιοκτήτης που εκείνη την ώρα καθόνταν στην είσοδο του καταστήματο. "Ευτυχώς που δεν περνούσε κάποιος στο πεζοδρόμιο γιατί τώρα θα είχαμε θρηνήσει θύματα" έλεγε λίγη ώρα αργότερα ο ίδιος. "Δεν είναι πρώτη φορά που πέφτουν κομμάτια από το το κτήριο. Ακόμα περιμένουμε να έρθει κάποιο συνεργείο..." συμπλήρωσε ίδιος ενώ είχε περάσει σχεδόν τρεις ώρες από την πτώση του τσιμέντου και απλώς είχε τοποθετεί μια κορδέλα στο τμήμα του πεζοδρομίου.

 Ανυποψίαστοι περαστικοί περνούν έξω από το κτήριο γιαπί της πρώην Ραλλείου, όπου κατά καιρούς πέφτουν διάφορα κομμάτια χωρίς κανείς αρμόδιος από το Δήμο Πειραιά να φροντίζει για την ασφάλεια των πολιτών που φαίνεται κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή στο κέντρο του Πειραιά. 


Στο σημείο είχε τοποθετεί απλώς μια κορδέλα στο τμήμα του πεζοδρομίου που καθημερινά περνούν πάρα πολλοί άνθρωποι. Το ισόγειο του κτιρίου χρησιμοποιείται ως γκαράζ - για τα σταθμεύουν τα αυτοκίνητα τους αιρετοί του Δήμου Πειραιά, αλλά και φίλων και συνργατών της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής  αν και δεν πληρούνται όλες οι απαιτούμενες προϋποθέσεις από κάθε πλευρα και άποψη...





Το κτίριο της πρώην Ραλλείου Σχολής υποτίθεται ότι έχει παραχωρηθεί από το Δήμο Πειραιά για νέο δικαστικό μέγαρο της πόλης. Ωστόσο μετά έξι χρόνια δούλεμα από το υπουργείο Δικαιοσύνης, αλλά και τη Δημοτική Αρχή Πειραιά και  τώρα δεν αποτελεί επιλογή για την κυβέρνηση της ΝΔ με το πρόσχημα ότι δεν μπορούν να στεγαστούν όλες οι δικαστικές υπηρεσίες του Πειραιά, κάτι που ήταν γνωστό από το 2014, όταν ξεκίνησαν να υπόσχονται ότι τα νέα δικαστήρια θα γίνουν στο κτίριο της πρώην Ραλλείου.  Το μόνο που έχει γίνει είναι να τοποθετηθεί ένα πανό δωρεά της ΠΑΕ Ολυμπιακού του Βαγγέλη Μαρινάκη ώστε να μην φαίνεται το κτίριο -φάντασμα που βρίσκεται δίπλα από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Μάλιστα ένα κομμάτι του πανό -καμουφλάζ έχει ξηλωθεί από τον αέρα.


  

@ Αν ήθελε κάποιος να κάνει πλάκα θα μπορούσε πει πως το κτίριο της πρώην Ραλλείου άρχισε να γκρεμίζεται γιατί φαίνεται να ξεκίνησαν τα έργα για την δημιουργία νέου δικαστικού μεγάρου. 

Ωστόσο το θέμα είναι  εξαιρετικά σοβαρό γιατί ελλοχεύουν κίνδυνοι για ανθρώπινες ζωές από την αδιαφορία των αρμόδιων του Δήμου Πειραιά που πρέπει να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην πέφτουν κομμάτια από το γιαπί σε πολυσύχναστους δρόμους στο κέντρο του Πειραιά...