Latest News

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020

Η Νατάσα Παζαϊτη παρουσιάζει νέα μέθοδο αποκατάστασης μετά από μαστεκτομή

 


Η πανδημία του νέου κορονοϊού έχει στρέψει τα βλέμματα τόσο της ιατρικής κοινότητας όσο και του γενικού κοινού στην αντιμετώπιση της νόσου covid 19, στην εύρεση θεραπείας... και εμβολίου.

Όμως, ο νέος κορονοϊός δεν είναι το μοναδικό ζήτημα υγείας στον κόσμο. Και η επιστήμη έχει ευθύνη να προάγει την υγεία σε κάθε μέτωπο, αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Νατάσα Παζαϊτη, MD, PhD, FEBS, Γενική Χειρουργός -Ειδική Χειρουργός Μαστού, Ειδική στην Ογκολογική και Επανορθωτική Χειρουργική του Μαστού,  με αφορμή τον Οκτώβριο ο οποίος έχει καθιερωθεί διεθνώς ως μήνας ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και πρόληψης του καρκίνου του μαστού.

“Ένας καρκίνος που παραμονεύει τις ζωές των ανυποψίαστων γυναικών, αποτελώντας την 2η αιτία θανάτου από καρκίνο”, τονίζει η κ. Παζαϊτη. Σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη και την πρώιμη διάγνωση, αναλύει τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα για τον καρκίνο του μαστού, καθώς και για την νέα “επαναστατική” μέθοδο στην αποκατάσταση μαστού μετά από μαστεκτομή με το ειδικό πλέγμα «τσέπη-στηθόδεσμος» (TiLOOP Bra Pocket). Υπογραμμίζει ότι “η επιστήμη προσφέρει σήμερα στις γυναίκες που νοσούν από καρκίνο όλα τα εφόδια για να τον πολεμήσουν και να τον νικήσουν”.