Latest News

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

Κορωνοϊός: "Αγώνας δρόμου" για παρασκευή εμβολίου – Ποιος φαρμακευτικός κολοσσός έχει το προβάδισμα


 Μια «ανάσα» πριν την παρασκευή ενός αξιόπιστου και αποτελεσματικού εμβολίου κατά του κορωνοϊού... βρίσκεται η διεθνής επιστημονική κοινότητα.

Ο «αγώνας δρόμου» αποτελεί παράλληλα ένα πολλά υποσχόμενο στοίχημα τόσο για τα κράτη όσο και για τους φαρμακευτικούς κολοσσούς που έχουν εμπλακεί στις έρευνες, όπως η Pfizer και η AstraZeneca.

Μάλιστα, υψηλόβαθμες πηγές στη βρετανική κυβέρνηση αναμένουν ότι πόρισμα για το αν το εμβόλιο της Pfizer Inc και της BioNTech SE κατά της COVID-19 είναι αποτελεσματικό θα είναι διαθέσιμο πριν από το ανταγωνιστικό εμβόλιο της AstraZeneca Plc, σύμφωνα με την εφημερίδα «The Times».

Η Βρετανία πιστεύει ότι το εμβόλιο της Pfizer θα μπορεί να είναι έτοιμο για να διατεθεί πριν από τα Χριστούγεννα, ανέφερε η εφημερίδα.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα δόθηκαν στη δημοσιότητα πλάνα από γραμμή παραγωγής του εμβολίου που ετοίμασε η Pfizer, ώστε, σε περίπτωση που λάβει την απαιτούμενη έγκριση, να είναι έτοιμη να παραγάγει μαζικά τις δόσεις που απαιτούνται για να θωρακιστούν, κατά προτεραιότητα, οι ευπαθείς ομάδες του παγκόσμιου πληθυσμού.