Latest News

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

Ζάκυνθος: Σεισμός 5,3 Ρίχτερ δυτικά των Στροφάδων - Καθησυχαστικός ο Λέκκας

 


Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ...σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωπαϊκού-Μεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου (EMSC), σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης (22/10) στις 02:00, σε υποθαλάσσια περιοχή του Ιονίου Πελάγους, νότιοδυτικά της Ζακύνθου.

Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 7,8 χλμ.

Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στα 76 χλμ. νοτιοδυτικά από την πόλη της Ζακύνθου σύμφωνα με το EMSC.

Σύμφωνα πάντως με την αναθεωρημένη Λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών ο σεισμός ήταν 5,3 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 10,5 χλμ. και επίκεντρο τα 57 χλμ. δυτικά των Στροφάδων.

Λέκκας: Δεν μας προβληματίζει η σεισμική δόνηση

Για τη σεισμική δόνηση που «ταρακούνησε» το βράδυ τη Ζάκυνθο μίλησε στο MEGA ο καθηγητής διαχείρισης φυσικών καταστροφών του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευθύμης Λέκκας.

«Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ανησυχούν στη Ζάκυνθο. Ο σεισμός ήταν αρκετά ισχυρός και έγινε έντονα αισθητός στη δυτική Πελοπόννησο και στη Ζάκυνθο. Το επίκεντρο ήταν στα 70 χλμ. νοτιοανατολικά της Ζακύνθου. Ήταν ένας επιφανειακός σεισμός, αλλά επειδή είναι μακριά από εκείνο το σημείο αντέχουμε μεγάλους σεισμούς χωρίς να μας προβληματίζουν», σημείωσε ο Ε. Λέκκας.