Latest News

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

Κοίτα πως (ΔΕΝ) κολλάς COVID-19 στο Δήμο Πειραιά: Ο ιός δεν μεταδίδεται με τα ποδήλατα, αλλά με το τρέξιμο!

Δεν παίζεται ο Δήμος Πειραιά με τα προληπτικά μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού...
στην πόλη.

Την στιγμή που διοργανώνει ποδηλατικό γύρο στην πόλη μέσα στις επόμενες ημέρες στο πλαίσιο των εκδηλώσεων 'Ημέρες Θάλασσας", ακυρώνει τον 34ο Βαρτζάκειο Αγώνας Δρόμου που επρόκειτο να διεξαχθεί περί τα τέλη Οκτωμβρίου!


Τα "δύο μέτρα και δύο σταθμά" για την μετάδοση του COVID-19, επισημαίνει με ανάρτηση στο facebook o χρήστης Larkos o οποίος κοινοποιεί μια ενημέρωση σχετικά με τον κορονοϊό (COVID-19) στην πόλη Πειραιά.

"Κορωνοϊός και μέτρα κατά της διασποράς στον Πειραιά.
(Δήμος Πειραιά, Δρομείς, Ποδηλάτες, Συναυλία, Κορονοϊός)
Ο 34ος Βαρτζάκειος Αγώνας Δρόμου που ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί στις 25 Οκτωβρίου ακυρώθηκε με απόφαση του ΔΣ του ΣΔΥΠ και του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Πειραιά (ΟΠΑΝ).
Αιτία ο κίνδυνος εξάπλωσης του COVID-19.
- Ολα καλά και λογικά μέχρι εδώ.
Την ώρα που ο ΟΠΑΝ ακύρωσε τον αγώνα δρόμου του Οκτωβρίου, ανακοίνωσε την διεξαγωγή του 1ου #Ποδηλατικού_Γύρου_Πειραιά στις 19 Σεπτεμβρίου.
Πολλά τα ερωτήματα που γεννιούνται απο τη διαφορετική αντιμετώπιση δρομέα και ποδηλάτη στο μεγάλο λιμάνι.
Ισως οι υπεύθυνοι να γνωρίζουν επιδημιολογικά στοιχεία άγνωστα σε μας.
Δεν χωρά λογική στο πως ένα δρομικό γεγονός, που θα διεξαγόταν τον Οκτώβριο θεωρείται πιο επικίνδυνο απο ένα ποδηλατικό γεγονός που θα διεξαχθεί το Σεπτέμβριο.
Το αξιοσημείωτο είναι πως στην πλατεία Αλεξάνδρας μετά τον τερματισμό του ποδηλατικού γύρου, μήκους 8 χιλιομέτρων, θα πραγματοποιηθεί #συναυλία δημοφιλούς νεανικού συγκροτήματος.
Γεγονός που θα προκαλέσει #συνωστισμό.*


*(σ.σ.Πριν από λίγο έγινε γνωστό από τον ΟΠΑΝ, μετά από τις ανακοινώσεις και την επίσημη λίστα των μέτρων κατά της διασποράς του COVID-19 που ανακοινώθηκαν για την Αττική και έχοντας πάντοτε ως απόλυτη προτεραιότητά μας την ασφάλεια των δράσεων μας, ανακοινώνουμε την αναβολή της BIKE-IN συναυλίας αποστάσεων που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στον τερματισμό του 1ου Ποδηλατικού Γύρου του Πειραιά.

Ο 1ος Ποδηλατικός Γύρος του Πειραιά θα διεξαχθεί κανονικά, τηρώντας όλα τα μέτρα για τις απαιτούμενες αποστάσεις μεταξύ των ποδηλατών). 

Κάτι τέτοια βλέπει ο κόσμος και μετά αναρωτιέται :
#Με_το_τρέξιμο_κολλάς.
#Με_το_ποδήλατο_δεν_κολλάς;
#Με_το_τρέξιμο_κολλάς.
#Με_τη_συναυλία_δεν_κολλάς;
Λόγω της #έξαρσης_των_κρουσμάτων στην Αττική, το πιθανότερο ειναι το κονσέρτο να κινδυνεύσει να χαρακτηριστεί ως #πάρτυ_κορονοϊού.


Ας ελπίσουμε να πρυτανεύσει η σύνεση και η λογική για να προστατευτεί εστω και την τελευταία στιγμή η #δημόσια_υγεία.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες αναμένεται άμεση απόφαση της Πολιτείας για απαγόρευση κάθε είδους υπαίθριας δραστηριότητας σε Δήμους της Αττικής.