Latest News

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020

Κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε σε σχολείο του Πειραιά - Καμία ενημέρωση από το Δήμο που παρέλαβε μάσκες


Κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε σε σχολείο του Πειραιά...
λίγο πριν την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Πρόκειται για εκπαιδευτικό που απασχολείται στο Βαθμολογικό Κέντρο του Πειραιά (Γυμνάσιο Νέου Φαλήρου).

«Στο Βαθμολογικό Κέντρο αυτή την περίοδο εξετάζονται μαθητές, υπάρχουν γονείς και φυσικά δεκάδες εκπαιδευτικοί που είναι υπεύθυνοι για τη λειτουργία του (γραμματεία, επικουρικό προσωπικό, εξεταστές, διορθωτές), από διάφορα σχολεία του Πειραιά.

Το ζήτημα είναι εξαιρετικά σοβαρό και ο κίνδυνος διασποράς πάρα πολύ μεγάλος!»,  σημειώνει με ανακοίνωση της η ΕΛΜΕ Πειραιά

«Οι εκπαιδευτικοί καλούνται να πάνε στα σχολεία τους τη Δευτέρα, με κίνδυνο την πολύ μεγάλη διασπορά του ιού, σε πολλά σχολεία ταυτόχρονα. Ανάλογοι κίνδυνοι υπάρχουν φυσικά για τους μαθητές τους και τις οικογένειες τους.

Σημειώνουμε ότι το Βαθμολογικό Κέντρο συνεχίζει τη λειτουργία μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου, έχοντας προγραμματισμένες εργασίες, όπως εξετάσεις μαθητών, διορθώσεις γραπτών κλπ.

Μόλις ενημερώθηκε η ΕΛΜΕ αντέδρασε άμεσα και ζήτησε το άμεσο κλείσιμο του Βαθμολογικού Κέντρου και την απολύμανση τόσο του Βαθμολογικού Κέντρου, όσο και του σχολείου που υπηρετεί ο συνάδελφος που νόσησε. Η παρέμβαση έφερε αποτέλεσμα και το Βαθμολογικό Κέντρο θα κλείσει την Κυριακή 13/9 και θα γίνουν απολυμάνσεις στα δυο σχολεία από το Δήμο Πειραιά. Πραγματοποίησε επίσης παρέμβαση στη ΔΙΔΕ Πειραιά και στην Αντιπεριφέρεια Πειραιά.», υπογραμμίζει η ΕΛΜΕ Πειραιά. 


Δήμος Πειραιά: Παρέλαβε τώρα μάσκες

Από το Δήμο Πειραιά δεν υπήρξε καμία επίσημη ενημέρωση για το κρούσμα σε σχολείο της πόλης, αλλά εξέδωσε δελτίο Τύπου ανακοινώνοντας ότι  παρέλαβε από την ΚΕΔΕ συνολικά 27.100 μάσκες και ελπίζει να προλάβει να τις μοιράσει σε όλες τις σχολικές μονάδες για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιά...