Latest News

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

Ποιους ενοχλεί ο Πολυχώρος των πρώην Λιπασμάτων - Είναι καθαρή η περιοχή από ακτινοβολία;

Πολύς λόγος γίνεται τελευταία κατά πόσον είναι καθαρή από ακτινοβολία η περιοχή του Πολυχώρου των πρώην Λιπασμάτων ...
στη Δραπετσώνα.

Το θέμα έχει γίνει αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων αλλά αφορά στην υγεία των κατοίκων και των παιδιών τους που δεν γνωρίζουν ποιος λέει τελικά την αλήθεια και ποιος όχι με αποτέλεσμα να ανησυχούν για τους κινδύνους όσοι ζουν στην περιοχή ή επισκέπτονται τον Πολυχώρο στα πρώην Λιπάσματα.

Για το θέμα ο Δήμαρχος Κερατσινίου - Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος εξέδωσε ανακοινώση, όπου σημειώνει τα εξής: 

Για όσο χρονικό διάστημα η περιοχή των Λιπασμάτων ήταν κρανίου τόπος, μετά το κλείσιμο των βιομηχανικών δραστηριοτήτων, δεν είχε ραδιενέργεια. Όταν μετά από αγώνες δεκαετιών, ένα κομμάτι τους περιήλθε στα χέρια του Δήμου και έκτοτε «πλημμυρίζει» καθημερινά από χιλιάδες ανθρώπους που για πρώτη φορά έρχονται σε επαφή με τη θάλασσα της περιοχής, ως δια μαγείας το σημείο αυτό απέκτησε ραδιενέργεια!


Μάλιστα, όταν τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που δρουν στην περιοχή ή που θέλουν να βάλουν χέρι σε αυτή, νιώθουν ότι απειλούνται, τότε η περιοχή αποκτά ακόμη περισσότερη ραδιενέργεια!
Φαίνεται λοιπό ότι έχουμε να κάνουμε με ένα ιδιαίτερο είδος ραδιενέργειας που στη βάση του έχει χαρακτήρα ταξικό και όχι τοξικό. Αυξάνεται όταν οι άνθρωποι διεκδικούν το δικαίωμα τους στην ελεύθερη πρόσβαση στη θάλασσα και μειώνεται όταν τα επιχειρηματικά συμφέροντα λυμαίνονται την περιοχή. Το έχουμε συνηθίσει και δεν ασχολούμαστε.
Αφήνουμε συγκεκριμένα Μέσα Μαζικής «Ενημέρωσης», ερευνητικά ιδρύματα(;) και «παράγοντες» που τώρα τελευταία μας έχουν αγαπήσει να κάνουν τη δουλειά για την οποία έχουν πάρει εντολή.
Όταν όμως ο κ. Διαλινάκης αναρωτιέται για το τι γίνεται στα Λιπάσματα, ενώ γνωρίζει καλά, καθώς το θέμα έχει συζητηθεί πολλές φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο, τότε πρέπει να απαντήσουμε και πάλι. Όχι εμείς, αλλά η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, η οποία δηλώνει και με τα τελευταία επίσημα έγγραφά της (επισυνάπτονται παρακάτω) ότι «Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΠΟ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ».
Τελικά φαίνεται ότι ο πολιτικός χώρος του κ. Διαλινάκη έχει ένα θέμα με τις μετρήσεις των επιστημονικών ιδρυμάτων. Τις δέχεται όταν βολεύει τις πολιτικές του θέσεις. Επιστήμη όμως αλά καρτ, κ. Διαλινάκη, όπως ίσως να γνωρίζετε, δεν υπάρχει. Υπάρχει επιστήμη και επιστήμονες που υπηρετούν την επιστημονική γνώση. Υπάρχει όμως και επιστήμη και επιστήμονες που υπηρετούν επιχειρηματικά συμφέροντα.
Όταν ο Δημόκριτος και το Αστεροσκοπείο δηλώνει μετά από σχετικές μετρήσεις ενός χρόνου ποιος είναι υπεύθυνος για το μεγάλο πρόβλημα της δυσοσμίας στην περιοχή της Δραπετσώνας, η κυβέρνηση επειδή το πόρισμα δεν της αρέσει ζητάει από άλλο ερευνητικό ίδρυμα να ξαναμετρήσει.
Όταν η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας υπογραμμίζει μετά από σχετικές μετρήσεις ότι δεν υπάρχει ακτινοβολία στην περιοχή των Λιπασμάτων, ο κ. Διαλινάκης, με τον ίδιο τρόπο, ζητάει από άλλον, το ΠΑΚΟΕ στη συγκεκριμένη περίπτωση, να ξαναμετρήσει.
Δυστυχώς για τον ίδιο και σε αυτή την περίπτωση τον προλάβαμε. Όχι γιατί εμπιστευόμαστε σε καμία περίπτωση το ΠΑΚΟΕ και τις ανύπαρκτες μετρήσεις του, αλλά γιατί ετοιμαζόμαστε με νομικά μέσα να αντιμετωπίσουμε τα παπαγαλάκια των συμφερόντων. Όπως ήταν αναμενόμενο, εδώ και μέρες και αφότου ζητήσαμε επίσημα να μας καταθέσουν τις σχετικές μετρήσεις τους (επισυνάπτεται το επίσημο έγγραφο) δε λάβαμε καμία απάντηση. Ωστόσο, ελπίζουμε ο κ. Διαλνικάνης, καθότι βρίσκεται στην ίδια πλευρά με το ΠΑΚΟΕ, να λάβει σχετική απάντηση και έπειτα να τη δώσει και σε εμάς".

@ Το ξαναλέμε, το θέμα δεν είναι για πολιτική αντιπαράθεση, καθώς αφορά στην υγεία  των κατοίκων...