Latest News

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για "λουκέτο" στις πλατείες

Ειδικό σχέδιο για την αποφυγή του συνωστισμού που παρατηρείται σε πλατείες και άλλους δημόσιους υπαίθριους χώρους ετοιμάζει η ΕΛ.ΑΣ. μετά και την έκρηξη κρουσμάτων...
στην Αττική. 

  Συγκεκριμένα, από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας αποφασίστηκε ότι για να αποφευχθεί ο συνωστισμός που καταγράφεται καθημερινά στις πλατείες, η Αστυνομία θα επεμβαίνει σε τρεις φάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη φάση αφορά σε απλά ηχητικά μηνύματα από τα περιπολικά και συστάσεις, ενώ στην τρίτη φάση θα υπάρχει υποχρεωτική απομάκρυνση από τις πλατείες.   Μάλιστα, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης, το οποίο θα δέχεται τις καταγγελίες των πολιτών.  

 Η βασική αποστολή των αστυνομικών είναι να τηρηθεί το νέο μέτρο που αφορά στη θέσπιση ανώτατου ορίου εννέα ατόμων για τις συναθροίσεις σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους.   

Σύμφωνα με πληροφορίες το επιχειρησιακό σχέδιο περιλαμβάνει:  
 - «Κορδέλες» αποκλεισμού σε πλατείες προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός. 
  - Ομάδες έκτακτου από-συγχρωτισμού, δηλαδή αστυνομικοί που θα καταφτάνουν πολύ έγκαιρα σε σημεία με υπερσυγκέντρωση ανθρώπων για να γίνονται συστάσεις.   
- Διαφημιστική καμπάνια κατά του συνωστισμού και για την εφαρμογή των μέτρων.  
 - Συστάσεις αποσυμφόρησης από μεγάφωνα περιπολικών σε δύο με τρεις γλώσσες, ίσως και παραπάνω.  
 - Συχνές περιπολίες και παρουσία στατικών δυνάμεων σε πλατείες. 
  - Αντι-Covid «περιφρούρηση» σε πεζοδρόμους, πάρκα, πλατείες, αλσύλλια και ανοιχτούς αθλητικούς χώρους και στάδια. 
  - Παραινέσεις σε περίπτερα και μίνι μάρκετ που βρίσκονται κοντά πλατείες και χώρους όπου παρατηρείται συγχρωτισμός, προκειμένου να μην δίνουν πολλά οινοπνευματώδη ποτά.