Latest News

Κυριακή 9 Αυγούστου 2020

Κορωνοϊός στον Πόρο: Τα "Corona" party και η μασέζ

Η υπόθεση των κρουσμάτων στον Πόρο "έσκασε άσχημα" σε ένα μήνα μεγάλης τουριστικής κίνησης και σε μια κοινωνία που...
προσπαθεί να ορθοποδήσει οικονομικά και η οποία συντηρείται αποκλειστικά σχεδόν από τον τουρισμό.


Tόσο οι ειδικοί όσο και οι αρχές ψάχνουν να βρουν την εστία ή τις εστίες της διασποράς στον Πόρο, ο οποίος μέχρι στιγμής δεν είχε απασχολήσει την ΕΛ.ΑΣ δείχνοντας σημάδια ανυπακοής και αδιαφορίας, όπως συνέβη με άλλα νησιά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εδώ και μια εβδομάδα η κατάσταση στο νησί ήταν εκρηκτική με την ύπαρξη κρουσμάτων, αλλά και με την αντίδραση των καταστηματαρχών, ώστε να μην πάρει μεγάλη έκταση το θέμα.
Οπως υποστηρίζουν κάτοικοι του νησιού, τα μέτρα ήταν ελλιπή, με το κοινό να έχει χαλαρώνει και να παρατηρείται παντού συνωστισμός, σε κλαμπ, μπαρ και εστιατόρια, κάτι που οφείλεται εν μέρει και στο ότι στην περίοδο της καραντίνας και της πρώτης έξαρσης του κορονοϊού δεν υπήρχαν κρούσματα στην περιοχή.
Πολλοί κάτοικοι καταγγέλλουν ότι οι εργαζόμενοι στην εστίαση -που βρέθηκαν θετικοί στα τεστ- δεν κρατούσαν αποστάσεις ασφαλείας, ενώ εργαζόμενη στην εστίαση που δούλευε και ως μασέζ σε κότερα και δημοσιοποίησε την κατάστασή της, δηλαδή ότι είχε βρεθεί θετική στον κορονοϊό, "κανιβαλίστηκε" τόσο αυτή όσο και μέλη της οικογένειάς της. Αυτό οδήγησε πολλούς στο να αποκρύπτουν την κατάστασή τους. Πολλοί υποστηρίζουν ότι ανάλογη κατάσταση υπάρχει και στον γειτονικό Γαλατά, αλλά και σε άλλα νησιά, και ελπίζουν ότι η καραντίνα του Πόρου θα είναι ένα μάθημα και για άλλες τοπικές κοινωνίες που βρίσκονται σε εφησυχασμό.

Στο επίκεντρο πάρτι με πολύ κόσμο




Ωστόσο σύμφωνα με τους κατοίκους, φαίνεται πως τα κρούσματα προέκυψαν μετά από πάρτι που διοργανώνονταν στο νησί.
Μάλιστα, στο επίκεντρο των ειδικών είναι νεαρά άτομα που δεν αποκλείεται να διοργάνωναν πάρτι με πολύ κόσμο, χωρίς προφανώς να τηρούν κανένα μέτρο αυτοπροστασίας.
Στο φως ήρθε και σχετική αφίσα που προσκαλούσε σε corono-party μια συγκεκριμένη μέρα κάθε εβδομάδα σε στέκια νεαρών
Οι ειδικοί του ΕΟΔΥ επεξεργάζονται όλα τα δεδομένα στην προσπάθεια ιχνηλάτησης των επαφών των κρουσμάτων ώστε να γίνουν όσο το δυνατόν περισσότερα τεστ
Τα στοιχεία έρχονται σε συνέχεια των καταγγελιών του δημάρχου του νησιού, Γιάννη Δημητριάδη, σχετικά με την έλλειψη αστυνόμευσης, ειδικά όσον αφορά στην τήρηση των μέτρων προστασίας από τον φονικό ιό.