Latest News

Τρίτη 11 Αυγούστου 2020

Πολιτικό αυτογκόλ Γεωργαντά με τα ΚΕΠ

Απίστευτο αυτογκόλ κατάφερε και πέτυχε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς με τα ΚΕΠ...
χρεώνοντας με μια πολιτική γκάφα την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Η κυβέρνηση φαίνεται πως ανέθεσε στον υφυπουργό να προσφύγει στα δικαστήρια για να κηρυχθεί ως παράνομη και καταχρηστική η απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στα ΚΕΠ.


Τελικά όμως δεν κατάφερε να πείσει το δικαστήριο που απέρριψε την αγωγή και δικαίωσε τους εργαζόμενους. Ο λόγος φέρεται να είναι ότι ο υφυπουργός είχε άγνοια πως η κυβέρνηση δεν είχε έννομο συμφέρον να προσφύγει στα δικαστήρια, αλλά οι Δήμοι όπου υπάγονται οι εργαζόμενοι των ΚΕΠ


Ειδικότερα, με όπλο τον κοινωνικό αυτοματισμό και την κατασυκοφάντηση των εργαζομένων στα ΚΕΠ η κυβέρνηση επιχείρησε να κηρυχθεί η απεργιακή τους κινητοποίηση, παράνομη και καταχρηστική.



«Τεμπέληδες» χαρακτήρισε τους εργαζόμενους των ΚΕΠ η διευθύντρια του γραφείου του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργου Γεωργαντά και πρ. Γενική Γραμματέας του δήμου Καρπενησίου, προκειμένου να υπερασπιστεί ως βασική μάρτυρας  την αγωγή που κατέθεσαν  το Ελληνικό Δημόσιο, ο Υπουργός Εσωτερικών και ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης  κατά της απεργίας – αποχής που είχαν προκηρύξει οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ.

Η κυβέρνηση επιχειρεί να αντιμετωπίσει 

την έλλειψη προσωπικού των ΚΕΠ και των Δήμων
με την εντατικοποίηση της εργασίας επιφορτίζοντας τους εργαζόμενουςτων ΚΕΠ με παράλληλα και αλλότρια καθήκοντα, με αυταρχικές μετακινήσεις εργαζομένων αδιαφορώντας για τις χιλιομετρικές αποστάσεις και τα έξοδα κίνησης, με επιπλέον εργασίες Μy keplive και Κep plus, όπως καταγγέλλουν  συνδικαλιστές της ΔΑΣ -ΟΤΑ

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν από την πλευρά τους πως δεν θα δεχθούν καμία μετατροπή, καμία υπονόμευση, καμία αύξηση των αρμοδιοτήτων τους και ζητούν να καταργηθεί η νέα διάταξη για την ανάθεση αλλότριων καθηκόντων της παρ. 1 του άρθρου 135 του ν.4714/2020 (148Α ), καθώς και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα ΚΕΠ και σε όλες τις υπηρεσίες των Δήμων.