Latest News

Τρίτη 4 Αυγούστου 2020

Αυτό τώρα ανασχηματισμό δεν τον λες...

Σε μίνι ανασχηματισμό της κυβέρνησής του αναμένεται - λέει- να προχωρήσει μέσα στις επόμενες ώρες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης...
με πληροφορίες να αναφέρουν πως δεν θα υπάρξουν ριζικές αλλαγές στο υπουργικό σχήμα.
Η φημολογία για επικείμενο ανασχηματισμό άρχισε χθες το απόγευμα, όταν ξεκίνησαν και τα πρώτα διερευνητικά τηλεφωνήματα.
Ωστόσο,  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας επιβεβαίωσε μεν πως θα υπάρξει μια «μίνι αναδιάρθρωση της κυβέρνησης» μέσα στις επόμενες ημέρες, απέκλεισε δε το ενδεχόμενο εκτεταμένων αλλαγών.
Στο επίκεντρο των εν λόγω «διορθωτικών κινήσεων» φαίνεται πως βρίσκεται το ζήτημα της αξιοποίησης των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης, το οποίο αποτελεί και ένα μεγάλο πολιτικό «στοίχημα» για την κυβέρνηση.
Πρόσωπο «κλειδί» στις επικείμενες αλλαγές επί του κυβερνητικού σχήματος αναδεικνύεται ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίος αναλαμβάνει το συντονισμό της επιτροπής εργασιών για το Ταμείο Ανάκαμψης και αναμένεται να… αναβαθμιστεί.
Η πενταμελής εκτελεστική επιτροπή που θα χειριστεί τα ζητήματα που αφορούν στους ευρωπαϊκούς πόρους με επικεφαλής τον κ. Σκυλακάκη, έχει ήδη ανακοινωθεί.
Αποτελείται από τον υφυπουργό Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου Άκη Σκέρτσο, τον γενικό γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρη Σκάλκο που μπορεί να αναβαθμιστεί σε υφυπουργό, τον προϊστάμενο του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, και τον πρόεδρο του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων, Μιχάλης Αργυρού που αναλαμβάνει διακριτό ρόλο.
Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός σκοπεύει να καλύψει τις επιτελικές θέσεις του υπουργικού συμβουλίου που έχουν «χηρέψει» -δηλαδή του υφυπουργού Περιβάλλοντος και του υφυπουργού Δικαιοσύνης.
@ Με το συμπάθειο, αλλά αυτό τώρα ανασχηματισμό δεν τον λες...