Latest News

Κυριακή 9 Αυγούστου 2020

Τραγωδία στην Εύβοια: Νεκρό βρέφος 8 μηνών - Πέντε τα θύματα από τις πλημμύρες



Όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις παίρνει η τραγωδία στην Εύβοια με πέντε πλέον νεκρούς, ανάμεσα στους οποίους και ένα βρέφος μόλις...
8 μηνών.

Για πέντε νεκρούς και δύο αγνοούμενους από τις φονικές πλημμύρες στην Εύβοια, έκανε λόγο ο υφυπουργός Πολιτικής ΠροστασίαςΝίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος  βρίσκεται στις πληγείσες περιοχές.

Η οικογένεια του άτυχου βρέφους που έχασε τη ζωή του βρισκόταν στην περιοχή για διακοπές, ενώ τα άλλα θύματα είναι ένας 86χρονος και μια 85χρονη που ανασύρθηκαν νεκροί από τις οικίες τους στα Πολιτικά και ένας 75χρονος στο Μπούρτζι που προσπάθησε να απομακρυνθεί από την περιοχή και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.
Δραματική είναι η κατάσταση στην Εύβοια από τις καταστροφές της κακοκαιρίας «Θάλεια», καθώς μετά την ανάσυρση δύο νεκρών από τα πλημμυρισμένα σπίτια τους, ένα βρέφος 8 μηνών ανασύρθηκε νεκρό σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.     

Αξιωματικός της πυροσβεστικής  μετέφερε την πληροφορία για νεκρό βρέφος στην περιοχή Πολιτικά. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η οικογένεια του βρέφους έκανε διακοπές στα Πολιτικά και έμενε σε ισόγειο διαμέρισμα. Η νεροποντή εγκλώβισε την οικογένεια τα ξημερώματα στο διαμέρισμα της και το μωρό έχασε την ζωή του.   

Νωρίτερα, δύο ηλικιωμένοι είχαν ανασυρθεί νεκροί από τα σπίτια τους που πλημμύρισαν από την νεροποντή. Πρόκειται για ένας 86χρονο και μια 85χρονη που εγκλωβίστηκαν στις οικίες τους όπου βρέθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους.    

Φόβοι για τέταρτο νεκρό   

Νεότερα στοιχεία κάνουν λόγο για τουλάχιστον έναν ακόμη αγνοούμενο. Μιλώντας στην ΕΡΤ η δημοσιογράφος Ιωάννα Καραγιάννη υπάρχει και τέταρτος νεκρός, ένας 39χρονος άνδρας στο Μπούρτζι. Ωστόσο, η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα.            

 Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις έχουν πλημμυρίσει περίπου 3.000 σπίτια ενώ συνεχίζονται από την Πυροσβεστική οι επιχειρήσεις για απομακρύνσεις των εγκλωβισμένων. Η ΕΜΥ προβλέπει ότι τα φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι τις μεσημεριανές ώρες σήμερα.   

Στην περιοχή επιχειρούν 83 πυροσβέστες και πεζοπόρο τμήμα με ειδικό εξοπλισμό, 31 οχήματα, ειδικά οχήματα καθώς και 3 διασωστικές λέμβοι από την 1η, 7η και 8η ΕΜΑΚ. Διασώστες 1η ΕΜΑΚ συνδράμουν με ένα ελικόπτερο, όπως και το Λιμενικό Σώμα με ένα πλωτό μέσο και ένα ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης.      

 Η πυροσβεστική καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση εκδήλωσης έκτακτων καιρικών φαινομένων, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.