Latest News

Σάββατο 8 Αυγούστου 2020

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Ο χάρτης με τα 152 νέα κρούσματα



Σε 152 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο...
σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ.    

«Σήμερα ανακοινώνουμε 152 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.   

 Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 5421, εκ των οποίων το 54.7% αφορά άνδρες. 1405 (25.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2645 (48.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.   

Σημειώνεται ότι 17 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 63 έτη. Τέσσερις (23.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 70.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.    

Οι ασθενείς που έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ ανέρχονται σε 129.    Τέλος, έχουμε έναν ακόμα καταγεγραμμένου θάνατο. Πλέον οι νεκροί από κορωνοϊό στη χώρα ανέρχονται σε 211. 

Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 76 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Οι 68 (32.2%) ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.  


Περισσότερα στοιχεία για τη γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ. 

   Σημειώνεται ότι σήμερα, Σάββατο, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 152 νέα κρούσματα και έναν νέο θάνατο. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 5421, εκ των οποίων το 54.7% αφορά άνδρες. 1405 (25.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2645 (48.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Δεκαεπτά ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.   

 Η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων  – είκοσι δύο κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, – τρία εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο   – είκοσι έξι κρούσματα στην Π.Ε. Αττικής, – σαραντατρία στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, – ένα στην Π.Ε. Βοιωτίας, – ένα στην Π.Ε. Δωδεκανήσου, – πέντε στην Π.Ε. Έβρου, – τέσσερα στην Π.Ε. Ημαθίας, – ένα στην Π.Ε. Ικαρίας, – δύο στην Π.Ε. Ιωαννίνων, – έξι στην Π.Ε. Καβάλας, – ένα στην Π.Ε. Καστοριάς, – δύο στην Π.Ε. Κέρκυρας, – ένα στην Π.Ε. Κιλκίς, – ένα στην Π.Ε. Κοζάνης, – ένα στην Π.Ε. Κυκλάδων, – δέκα στην Π.Ε. Λάρισας, – δύο στην Π.Ε. Λέσβου, – τρία στην Π.Ε. Μαγνησίας, – τρία στην Π.Ε. Πέλλας, – δύο στην Π.Ε. Πιερίας, – τρία στην Π.Ε. Πρεβέζης, – ένα στην Π.Ε. Τρικάλων, – δύο στην Π.Ε. Φλώρινας, – τέσσερα στην Π.Ε. Χαλκιδικής, – δύο στην Π.Ε. Χανίων.