Latest News

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

Ξανάρχισε το μπάζωμα της Πειραϊκής

 Ξανάρχισε το μπάζωμα της Πειραϊκής...
όπως καταγγέλλουν οι "Ενεργοί Πολίτες Α' Κοινότητας- ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ!", οι οποίοι σημειώνουν:

 "Ως γνωστόν, μέχρι τις 12.6.2020 γίνονταν παράνομες επιχώσεις στην θάλασσα της Πειραϊκής  με σκωρίες Χαλυβουργικής και μπάζα κατεδαφίσεων - για τις οποίες έχουν ήδη υποβληθεί μηνύσεις 'κατά παντός υπευθύνου'.

Καταγγέλλουμε ότι και κατά το σημερινό μπάζωμα, με πέντε φορτηγίδες,  παρατηρήθηκαν και βιντεοσκοπήθηκαν φαινόμενα ρύπανσης τόσο της θάλασσας που θόλωσε σε μεγάλη έκταση, όσο και του αέρα, όπως καταγγέλλουν  οι κάτοικοι επί της Ακτής Θεμιστοκλέους που  τα μπαλκόνια τους  γεμίζουν με χώμα, το οποίο εισπνέεται απο τους ίδιους.

Παρακαλούμε  να μας γνωρίσετε τα εξής:

1. Από ποιο λατομείο φορτώθηκαν τα 'αδρανή υλικά' που απορρίφθηκαν σήμερα στην Πειραϊκή; Αν υπάρχει τιμολόγιο και πώς περιγράφεται το προϊόν;

2.Ποια υπηρεσία ελέγχει την καταλληλότητα των 'αδρανών υλικών'; Υπάρχει 'πιστοποιητικό καταλληλότητας' για κάθε ένα από τα  φορτία;

Επίσης παρακαλούμε να μας ενημερώνετε καθημερινά για τον αριθμό των φορτηγίδων, τον όγκο, το είδος και την προέλευση  των υλικών   επιχώσεως της  προηγούμενης.

Τέλος, παρακαλούμε τους αποδέκτες να βεβαιώσουν λήψη του παρόντος μηνύματος και τους αριθμούς  πρωτοκόλλου που να  λάβουν (για ενδεχόμενη δικαστική χρήση)".

Κοινοτική Παράταξη Δήμου Πειραιά 
"Ενεργοί Πολίτες Α' Κοινότητας- ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ!"
Οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι Δήμητρα Βήνη & Σωτήρης Αλεξόπουλος