Latest News

Κυριακή 5 Ιουλίου 2020

Σοκάρουν οι διάλογοι από τους μπράβους του Πειραιά: Θα σε πετάξουν σε πορτ-μπαγκάζ και δεν θα σε ξαναβρούν!

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για την εγκληματική οργάνωση μπράβων – εκβιαστών που δρούσε στην περιοχή ...
του Πειραιά.

Στο «μενού» της οργάνωσης, η δράση της οποία αποκαλύφθηκε χθες, περιλαμβάνονται αιματηροί ξυλοδαρμοί, εκβιασμοί, προπηλακισμοί, εκρήξεις, εμπρησμοί ακόμα και στοιχήματα σε κυνομαχίες. Για την υπόθεση συνελήφθησαν 11 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ένας αλλοδαπός και 10 Ελληνες, μεταξύ των οποίων και ένας αστυνομικός.
Οι νέες αποκαλύψεις αφορούν στους διαλόγους που είχε ο 35χρονος φερόμενος ως αρχηγός της συμμορίας μπράβων. Μεταξύ άλλων, στις συνομιλίες που έχουν στην κατοχή τους οι αστυνομικοί ακούγονται τα εξής:
«Του βαράω ένα μπουνίδι. Και βαράω, τον κλώτσησα τον άλλον στο κεφάλι. Άκου τώρα, άμα ρωτήσεις αυτόν που ήταν εκεί. Νεκροί»
«Έχω βάλει τρεις φουσκωτούς εκεί, λέω πηγαίνετε μέσα λέω και τσιγκλήστε τον λίγο…Τον εκάνανε, τον εκάνανε κορώνα και χέσ… . Του λέω άκου του λέω φίλε. Εδώ, εδώ του λέω δεν είναι Λειβαδιά. Εδώ του λέω θα σε πετάξουν σε ένα πορτ-μπαγκάζ και δεν θα σε ξαναβρούνε».
Με το πιστόλι στο κεφάλι
Σε άλλη συνομιλία, υπαρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης περιγράφει τις απειλές σε βάρος ενός καταστηματάρχη:
«Του είχανε βάλει το πιστόλι στο κεφάλι και ποιον θα σκοτώσουμε σήμερα και θα
μας δώσεις τα μαγαζιά και έκλαιγε. Θα σου πάρουμε χαρτζιλίκι και έκλαιγε. Τον σκότωσαν στο ξύλο».
Όταν οι ιδιοκτήτες ανησυχούσαν για τα πρόστιμα του αντικαπνιστικού νόμου ο 35χρονος αρχηγός τους καθησύχαζε ότι θα τα σβήσει αστυνομικός. Και έτσι συνέβη: ο αστυνομικός που πλέον συνελήφθη λέει σε συνομιλία του: «Μην αγχώνεσαι αν έρθει θα του μιλήσω εγώ. Έχω ήδη μιλήσει με τον δικό μου το Διοικητή».
Ο αρχηγός ήταν σκληρός για τις σχέσεις των μελών της συμμορίας με αντιπάλους: «Εσύ είσαι μεγάλη λινάτσα. Δεν είναι τίποτα του λέω να σε πλακώσω στις μπουνιές του λέω εδώ μέσα να σε κάνω άχρηστο, δεν ντρέπεσαι μωρή παλιοπ… του λέω, να σε ξεμπλέκω και να σε αβαντάρω και να είσαι φίλος στο facebook με τους ρουφιάνους».
Η έρευνα των αστυνομικών άρχισε μετά από μία συμπλοκή σε κατάστημα στην Σαλαμίνα τον Ιούνιο του 2019. Τα μέλη της συμμορίας είχαν βρει τον μάστορά τους από καταστηματάρχη που ήθελαν να εκβιάσουν στα εγκαίνια του μαγαζιού του. Έφαγαν ξύλο και πυροβόλησαν στον αέρα για να διαφύγουν...
Απολογίες στον Ανακριτή Πειραιά

Απολογούνται στον Ανακριτή Πειραιά οι εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα των νονών της νύχτας που εξαρθρώθηκε κατά τη μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.  
Οι κατηγορούμενοι φέρονται ότι διέπρατταν συστηματικά εκβιάσεις ιδιοκτητών καταστημάτων, εκρήξεις, εμπρησμούς, ξυλοδαρμούς, αγοραπωλησίες όπλων και ναρκωτικών, τοκογλυφίες, απάτες και άλλα αδικήματα.

«Είναι χαρακτηριστικό και αξιοσημείωτο το γεγονός ότι οι πράξεις στο σύνολό τους, όπως αποδίδονται στους κατηγορουμένους, βασίζονται αποκλειστικά και μόνο σε πιθανολογήσεις, ασαφή συμπεράσματα και προβληματικές καταθέσεις», δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης, Νίκος Μιχαλόλιας.

"Πρόκειται για μία ογκοδέστατη δικογραφία, σχεδόν 5.000 σελίδες, ανέφερε ο δικηγόρος ενός εκ των βασικών κατηγορουμένων, Παναγιώτης Κάσσης, ο οποίος δήλωσε:
"Έχοντας λάβει τα απολύτως βασικά από τη σχηματισθείσα δικογραφία, προκύπτει αβίαστα ότι αυτή είναι προφανώς ανερμάτιστη και στηρίζεται απλά σε ένα πολυσέλιδο διαβιβαστικό και μία έκθεση ανάλυσης τα οποία έχουν συνταχθεί από τη διωκτική αρχή.
Πρέπει να επισημαίνω ότι το Τμήμα Εκβιαστών παρ’ ότι κάλεσε και παρ’ ότι προσήλθαν, παραμένοντας εκεί επί 3-4 ώρες, δεν έλαβε επίσημες προανακριτικές καταθέσεις ως όφειλε από το σύνολο σχεδόν των ιδιοκτητών των καταστημάτων που φέρονται ότι εκβιάζονταν.
Ο λόγος για τον οποίο δεν έγινε αυτό, είναι το γεγονός ότι αποδομείται πλήρως η εις βάρος των κατηγορουμένων υπόθεση".
Και ο κ. Κάσσης κατέληξε:

"Έτσι για άλλη μια φορά το “φίδι από την τρύπα” θα πρέπει να το βγάλουν οι δικαστικές αρχές… Είμαστε σίγουροι ότι θα το κάνουν και θα αποδοθούν οι ανάλογες ευθύνες".