Latest News

Κυριακή 5 Ιουλίου 2020

Ποια η σχέση Καλογρίτσα - Θεοδωρικάκου

Νέα επεισόδια στη σκανδαλολογία (Καλογρίτσας, Παππάς, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ)...
με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να σχολιάζει ότι ο Χρήστος Καλογρίτσας έκανε πολιτικό θέμα τις αστικές του διαφορές υπενθυμίζοντας ότι «ο  Καλογρίτσας κόπηκε από την αδειοδότηση καναλιών από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν μπόρεσε να καταβάλει το τίμημα που προβλεπόταν». 

«Τα λοιπά επιχειρηματικά του ζητήματα δεν τα γνωρίζουμε. Ας ερωτηθεί ο κ. Θεοδωρικάκος με τον οποίο είναι συνέταιροι» ανέφερε στο σχόλιό του ο ΣΥΡΙΖΑ.


Αφορμή  ήταν το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα στο «Πρώτο Θέμα» όπoυ αναφέρεται πως ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας ισχυρίζεται ότι το Μέγαρο Μαξίμου (“White House”) και ο Νίκος Παππάς, προσπάθησαν να μεσολαβήσουν ώστε να πάρει μία από τις τηλεοπτικές άδειες.


Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι σε αγωγή που εκδικάστηκε την Τετάρτη 1η Ιουλίου, αλλά και μέσω των συνηγόρων του, ο Καλογρίτσας ισχυρίζεται ότι έλαβε «υπό τον συντονισμό και την εποπτεία του Μαξίμου» τρία εκατομμύρια ευρώ από λιβανέζικο κατασκευαστικό κολοσσό, ώστε να λάβει μέρος στον διαγωνισμό για τις άδειες, το 2016.


Σε σημερινή του συνέντευξη στο ΣΚΑΙ ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεδωρικάκος δήλωσε ότι «o κ. Καλογρίτσας κι εγώ δεν είμαστε συνέταιροι και είναι απολύτως ψευδές αυτό που γράφει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ» ενώ επέμεινε ότι «το θέμα είναι το παρακράτος του Παππά και το ότι ο Τσίπρας γνώριζε τι έκανε το δεξί του χέρι».


Ο Τάκης Θεοδωρικάκος υπήρξε επί χρόνια διευθύνων σύμβουλος και αναλυτής της εταιρείας δημοσκοπήσεων GPO (Greek Public Opinion), η οποία ανήκε στην οικογένεια Καλογρίτσα και ουσιαστικά δημιουργήθηκε από τους δύο άνδρες το 1999. 

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος αποχώρησε από την GPO το 2016. 
Η εταιρεία σχεδόν χάθηκε από την πιάτσα και επανεμφανίσθηκε σχετικά πρόσφατα. Μια από τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις της έγινε για τα "Παραπολιτικά" και έδινε πριν από ένα μήνα προβάδισμα 22 μονάδων στη ΝΔ.