Latest News

Σάββατο 4 Ιουλίου 2020

White House: Κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για τις "αποκαλύψεις" Καλογρίτσα με πρωταγωνιστή τον Παππά»

Πολιτική αντιπαράθεση έχει προκαλέσει δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο, ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας αποκάλυψε εικονικές συμβάσεις εκατομμυρίων ευρώ, «με την εποπτεία και καθοδήγηση του Νίκου Παππά»...
προκειμένου να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το καλοκαίρι του 2016. 

  «Οι σοκαριστικές αποκαλύψεις από το "Πρώτο Θέμα", που προκύπτουν από τις καταθέσεις στις αίθουσες των δικαστηρίων του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, ξεπερνούν τη λειτουργία παρακράτους από τον ΣΥΡΙΖΑ και παραπέμπουν σε πρακτικές μαφίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.   



Επίθεση στον Παππά  


 «Ξέραμε για τα βοσκοτόπια. Τώρα έρχονται στο φως και ιστορίες με εικονικές συμβάσεις, πολιτικές εντολές και εκατομμύρια που αλλάζουν χέρια. Πρωταγωνιστής ξανά, όπως και στους διαλόγους με τον επιχειρηματία Σ. Μιωνή, ο πιο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, ο Νίκος Παππάς. 


Αυτή τη φορά το "μαγαζί" έχει άλλο όνομα και γίνεται White House. Αλλά ο τρόπος που λειτουργεί είναι το ίδιο σκοτεινός και ο στόχος ο ίδιος. Η δημιουργία ενός παραθεσμικού μηχανισμού, στη Δικαιοσύνη, στο κράτος, στα ΜΜΕ που θα υπηρετεί το "μαγαζί"».  


 «Ύστερα και από τις σημερινές αποκαλύψεις οφείλει να δώσει εξηγήσεις ο ίδιος ο κ. Τσίπρας. Δρούσε αυτόνομα ο πιο στενός συνεργάτης του; Δρούσε σε πλήρη συνεννόηση μαζί του, όπως όλοι αντιλαμβάνονται, κι αναλαμβάνει εκείνος την ευθύνη; Ας σταματήσει να κρύβεται πίσω από λέξεις χωρίς νόημα. Απαιτούνται καθαρές απαντήσεις», καταλήγει η Πειραιώς.  



 ΣΥΡΙΖΑ: Ο Καλογρίτσας προσπαθεί να μετατρέψει σε πολιτικό θέμα μια αστική διαφορά   


Λίγο νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον Χρήστο Καλογρίτσα ότι «προσπαθεί να μετατρέψει σε πολιτικό θέμα μια αστική του διαφορά, ένα ακόμη ανεξόφλητο χρέος προς τρίτους, υπό τις οδηγίες του συνηγόρου του κ. Λοβέρδου ο οποίος διώκεται για την υπόθεση Novartis», αναφέρει σε σχόλιο του το Γραφείο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.   «Ο κ. Καλογρίτσας κόπηκε από την αδειοδότηση καναλιών από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν μπόρεσε να καταβάλει το τίμημα που προβλεπόταν», προσθέτει η Κουμουνδούρου. «Τα λοιπά επιχειρηματικά του ζητήματα δεν τα γνωρίζουμε. Ας ερωτηθεί ο κ. Θεοδωρικάκος με τον οποίο είναι συνέταιροι».   


Η «εικονική σύμβαση»   


Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, η πλευρά του Χρήστου Καλογρίτσα υποστηρίζει ότι η σύμβαση ύψους 3 εκατ. ευρώ με την εταιρεία λιβανέζικων συμφερόντων CCC ήταν εικονική και ότι τα χρήματα δόθηκαν ως προκαταβολή στην εταιρεία του Καλογρίτσα προκειμένου να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το καλοκαίρι του 2016.   


Η αποκάλυψη έγινε την περασμένη Τετάρτη στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Ευελπίδων, στο πλαίσιο της συζήτησης για την αστική διαφορά της πολυεθνικής κατασκευαστικής εταιρείας Al Ghandi & Consolidated Contractors International Company llc (CCC) κατά της εταιρείας «Τοξότης» του Χρήστου Καλογρίτσα. Η εταιρεία έχει προσφύγει κατά του Χρήστου Καλογρίτσα απαιτώντας την πληρωμή 3 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε προκαταβολή που έλαβε η εταιρεία «Τοξότης» ως υπεργολάβος, για ένα mall που έχτιζε η CCC στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.  


 Η πλευρά Καλογρίτσα αρνείται το χρέος και υποστηρίζει ότι τα χρήματα τα πήρε η εταιρεία «Τοξότης» «υπό τον συντονισμό, την εποπτεία και καθοδήγηση του "White House"». 


Οι δικηγόροι στη συνέχεια υποστήριξαν ότι με τον όρο "White House" εννοούν «το Μέγαρο Μαξίμου και τον Νίκο Παππά».   Όταν ρωτήθηκαν οι δικηγόροι Καλογρίτσα ποιο είναι το περίφημο «White House» η απάντησή τους φέρεται να ήταν: «Oταν λέμε "White House" εννοούμε το Μέγαρο Μαξίμου και τον Νίκο Παππά». Μάλιστα, όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, ο Χρ. Καλογρίτσας ήταν παρών στην δικαστική αίθουσα.