Latest News

Σάββατο 4 Ιουλίου 2020

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 25 κρούσματα σε 24 ώρες - 8 σε πύλες εισόδου

Στα 25 ανέρχονται τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού...
σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.  

 Όπως έκανε γνωστό ο ΕΟΔΥ τα 8 κρούσματα εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3511, εκ των οποίων το 54.9% άνδρες αφορά άνδρες. 810 (23.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1933 (55.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.  


 Έντεκα ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 62 ετών. 5 (45.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 90.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 119 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.   


Επίσης, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 192 θανάτους συνολικά στη χώρα. 61 (31.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.  


 Αναλυτικότερα δύο κρούσματα είναι «εισαγόμενα» και προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο, ένα «εισαγόμενο» ελέγθηκε και επέστρεψε στη χώρα προσέλευσης, πέντε κρούσματα στην Ξάνθη, ένα κρούσμα στη Θεσσαλονίκη, δύο κρούσματα στην Καστοριά, ένα στην Αχαΐα, δύο στην Αττική και ένα στη Λάρισα.   


Κρούσματα κορωνοϊού σε Κρήτη, Αλεξανδρούπολη και Ζάκυνθο τα τελευταία 24ωρα   


Διάσπαρτα κρούσματα κορωνοϊού σε Αλεξανδρούπολη, Κρήτη, Ζάκυνθο και Κάρπαθο καταγράφηκαν τα τελευταία 24ωρα.   

Πιο πρόσφατη είναι η περίπτωση οπλίτη στην Αλεξανδρούπολη που σύμφωνα με το e-evros υπηρετεί σε χωριό της Αλεξανδρούπολης και βρέθηκε θετικός. Ο 19χρονος είχε λάβει άδεια ορκωμοσίας αλλά διαγνώσθηκε θετικός στο ιό και νοσηλεύεται στο 424 Γενικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως της Θεσσαλονίκης.   Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα οκτώ άτομα που διέμεναν στον ίδιο θάλαμο με τον 19χρονο, τα οποία επίσης είχαν άδεια ορκωμοσίας, τέθηκαν σε καραντίνα και πρόκειται να υποβληθούν σε τεστ στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.   

Την ίδια ώρα χρειάστηκε η συμβολή της αστυνομίας για τον εντοπισμό του πρώτου θετικού κρούσματος κορωνοϊού από ταξιδιώτη στην Κρήτη μετά την επίσημη άφιξη ξένων επισκεπτών στα αεροδρόμια του νησιού. Αμέσως σήμανε συναγερμός στις αρχές, οι οποίες, σύμφωνα με το neakriti, και εντόπισαν τη γυναίκα από τη Ρουμανία που κάνει με το σύζυγό της διακοπές σε ξενοδοχείο του δήμου Χερσονήσου.   


Την ίδια στιγμή στην ειδική μονάδα του Βενιζέλειου νοσοκομείου νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση το ζευγάρι ομογενών που διαγνώστηκε θετικό στον ιό και μεταφέρθηκε από την Κάρπαθο στην Κρήτη. Διασωληνωμένος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών βρίσκεται ο 72χρονος άνδρας από τη Ζάκυνθο που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό σύμφωνα με δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών.  


 Πληροφορίες από τα τοπικά Μέσα αναφέρουν ότι ο 72 χρονος άνδρας προσήλθε το βράδυ της Κυριακής στο Γενικό Νοσοκομείου Ζακύνθου με υψηλό πυρετό. Ο άνδρας, που κατάγεται από το νησί είχε επιστρέψει πρόσφατα από ταξίδι στη Γερμανία.   Αμέσως υποβλήθηκε στο ειδικό τεστ και δείγμα του στάλθηκε στο Ινστιτούτο Παστέρ. Τα αποτελέσματα βγήκαν θετικά και ο 72χρονος ασθενής παρέμεινε εμπύρετος στο Νοσοκομείο του νησιού με ελαφριά συμπτώματα. Σύμφωνα με το tempo24, όμως, o άνδρας μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών όπου και νοσηλεύεται διασωληνωμένος.   


Πρώτο κρούσμα σε Ραφήνα 


  Το πρωί ανακοινώθηκε ότι καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην περιοχή της Ραφήνας.   

 «Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου μόλις ενημερώθηκε από το Κέντρο Υγείας Ραφήνας για την ύπαρξη επιβεβαιωμένου  κρούσματος covid 19 και κλήθηκε να προβεί στην απαραίτητη και προβλεπόμενη από τα σχετικά πρωτόκολλα απολύμανση του χώρου. 
Πρόκειται για ασθενή, κάτοικο Ραφήνας, που εισήχθη στο κέντρο Υγείας και μετά τους απαιτούμενους ελέγχους μεταφέρθηκε αμέσως σε κεντρικό νοσοκομείο αναφοράς στην Αθήνα», ανέφερε ο οικείος Δήμος.   

 Χθες, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε συνολικά 28 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας και κανέναν νέο θάνατο. Από τα 28 κρούσματα, τα μισά 13 ήταν εισαγόμενα.