Latest News

Κυριακή 12 Ιουλίου 2020

Δημοπρασία της ΑΑΔΕ στο Αργοστόλι: Αυτοκίνητα από 150 ευρώ και δίκυκλα από 30 ευρώ

Δημοπρασία αυτοκινήτων και δικύκλων θα πραγματοποιηθεί στην Κεφαλλονιά...
τις επόμενες ημέρες.
 Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΑΑΔΕ, την Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020, στις 10:30, στο Τελωνειακό κατάστημα Αργοστολίου θα διενεργηθεί προφορική πλειοδοτική δημοπρασία επιβατικών οχημάτων για κυκλοφορία, Ο.Τ.Κ.Ζ. (Οχήματα Τέλους Κύκλου Ζωής) καθώς και δικύκλων για κυκλοφορία και για διάλυση.
Από τους πίνακες που ανάρτησε η ΑΑΔΕ, προκύπτει ότι θα δημοπρατηθούν οχήματα Mercedes, BMW, Audi και Peugeot με τιμές εκκίνησης που ξεκινούν από τα 150 ευρώ. Μεγάλες προσφορές υπάρχουν ακόμα και σε αυτά που θα επιβαρυνθούν με 10% εισαγωγικό δασμό καθώς είχαν προκυκλοφορήσει – ταξινομηθεί σε τρίτες χώρες. Σε αυτά οι τιμές εκκίνησης αρχίζουν από τα 150 ευρώ και στη λίστα περιλαμβάνονται BMW, Mercedes, VW, Jeep και άλλα. Σημαντικές ευκαιρίες υπάρχουν και στα δίκυκλα με τις τιμές να ξεκινούν από τα 30 ευρώ.
Σε περίπτωση που καταβληθεί εφάπαξ το ποσό της δημοπρασίας ο αγοραστής δικαιούται έκπτωση 30% επί του συνόλου της τιμής της πλειοδοσίας.
Τα οχήματα που δημοπρατούνται είναι μεταχειρισμένα, με ζημιές, φθορές και ελλείψεις και χρειάζονται επισκευή πριν κυκλοφορήσουν. Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να εξετάσουν μαζί με τεχνικούς που θα επιλέξουν οι ίδιοι πριν συμμετάσχουν στη δημοπρασία, για να προσδιορίσουν το ύψος των ζημιών και να διαμορφώσου ανάλογα τις προσφορές. Πολλά από τα στοιχεία των οχημάτων που δημοπρατούνται, όπως το έτος κατασκευής, κυβισμός και τύπος έχουν ληφθεί από τις εξωτερικές ενδείξεις τους.
Είναι πολύ πιθανόν όμως τα στοιχεία αυτά μην αυτά που αντιστοιχούν στην πραγματικότητα. Γι’ αυτό οι αγοραστές οφείλουν να ερευνούν κι από μόνοι τους την ακρίβεια των στοιχείων. Η ΑΑΔΕ επισημαίνει στην ανακοίνωση της ότι δεν φέρει καμία ευθύνη για τα στοιχεία αυτά αλλά ούτε και για τυχόν κρυφά ελαττώματα. Με βάση τους όρους πώλησης της δημοπρασίας δεν θα γίνονται δεκτές οι ακυρώσεις.
Η επίσκεψη των οχημάτων επιτρέπεται ελεύθερα κατά τις εργάσιμες ώρες από τις 8.30 το πρωί μέχρι τις 10.30 το βράδυ.

Δείτε όλους τους πίνακες με τα αυτοκίνητα και τα δίκυκλα που θα δημοπρατηθούν στο Αργοστόλι

dimoprasia-argostoli-1.jpg
dimoprasia-argostoli-2.jpg
dimoprasia-argostoli-3.jpg
dimoprasia-argostoli-4.jpg
Δείτε τη διακήρυξη με τους αναλυτικούς όρους της δημοπρασίας εδώ.