Latest News

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

Υπόθεση ψευτογιατρού: «Τάιζε» καρότα και... γαϊδουράγκαθα καρκινοπαθείς!

Από καρότα και κατσικίσιο γάλα μέχρι γαϊδουράγκαθα έδινε ως φάρμακο για τον καρκίνο σε ασθενείς ο Νίκος Κοντοστάθης, ο αποκαλούμενος και «ψευτογιατρός», ο οποίος...
φαίνεται πως εντόπιζε συστηματικά τα θύματά του, αλλάζοντας συνεχώς τοποθεσίες, ώστε να μην γίνεται αντιληπτός και να μην υπάρχει η δυνατότητα διασταύρωσης πληροφοριών ανάμεσα σε γνωστούς.

 Ήδη, οι καταγγελίες για τη δράση του αγγίζουν τις 150 και προέρχονται σχεδόν από όλη την ελληνική επικράτεια.
Σε κάθε περίπτωση, προκαλεί εντύπωση ο βαθμός της πειθούς που ασκούσε ο «ψευτογιατρός» στους απελπισμένους αυτούς ανθρώπους, οι οποίοι αναζητούσαν με κάθε τρόπο το φάρμακο για να ξεπεράσουν τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζαν.
Ο Νίκος Κοντοστάθης εμφανιζόταν ως λάτρης των... φυσικών μεθόδων, καθώς οι οδηγίες του αφορούσαν το ημερήσιο πρόγραμμα διατροφής των ασθενών. Όπως ανέφερε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο ασθενής μπορούσε να καταναλώσει χωριάτικη σαλάτα με φέτα και ρίγανη, ψαρόσουπα, φάβα και να τρώει όσα καρότα θέλει από τις 12:00 το μεσημέρι και μετά. Μάλιστα, ανέφερε στους ασθενείς ότι με το γαϊδουράγκαθο μπορεί να αντιμετωπίσουν τον καρκίνο και ότι έπερεπε να καταναλώνεται από τις 08:00 το πρωί και μετά.
Σε άλλες σημειώσεις του, ο Νίκος Κοντοστάθης έγραψε πως με τη σπιρουλίνα, το μουρουνέλαιο και το κατσικίσιο γάλα θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τον καρκίνο. Η παραπάνω συνταγή είχε δοθεί σε ασθενή ο οποίος έπασχε από καρκίνο, με τον ψευτογιατρό μάλιστα, να πείθει το θύμα του να εγκαταλείψει την θεραπεία την οποία πραγματοποιούσε και να εφαρμόσει πιστά τις παραπάνω οδηγίες.
Η δικογραφία περιέχει πολλά από τα mail που έστελνε στους ασθενείς του ο ψευτογιατρός και τα οποία περιέχουν αντίστοιχες «θαυματουργές» συνταγές.