Latest News

Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

"Άγριες Μέλισσες" θυμίζει το γκαράζ της οδού Ρετσίνα! - Σίριαλ ο "εμφύλιος" των συνδικαλιστών στο Δήμο Πειραιά

Σε σίριαλ αλά "Άγριες Μέλισσες" φαίνεται πως εξελίσσεται ο "εμφύλιος" μεταξύ συνδικαλιστών στον τομέα καθαριότητας του Δήμου Πειραιά, καθώς...
ανεβαίνει το θερμόμετρο της αντιπαράθεσης φίλων συναδέλφων στο αμαξοστάσιο (γκαράζ) της οδού Ρετσίνα

Μετά τις νέες καταγγελίες για αυθαιρεσίες της Δημοτικής Αρχής Πειραιά του Σωματείου Οδηγών – Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά, ήρθε να απαντήσει ξανά μέσω Reportaz Net, η Συνδικαλιστική  Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων Δήμου  Πειραιά, η οποία σε ανακοίνωση σημειώνει τα εξής:          
 

"Κύριοι του Δ.Σ του ΣΟΜΕΔΠ η τελευταία ανακοίνωση σας αποτελεί τον ορισμό συνδικαλιστικής εκτροπής, αφενός μεν για τον συνδικαλισμό γενικότερα και πως εσείς τον εκλαμβάνεται , αφετέρου δε διότι εκθέτει ευθέως και χωρίς περιστροφές -έναντι της Δημοτικής Αρχής αλλά και του Πειραϊκού λαού - τους εργαζομένους της καθαριότητας ,οι οποίοι σύμφωνα με τα λεγόμενα σας πληρώνονται στο σπίτι τους χωρίς να εργάζονται!!!! 
Οποία ευκαιρία σε κάθε λογής σκέψη
για ολική ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας ,αφού το επίσημο όργανο που είναι το  Σωματείο των εργαζομένων ουσιαστικά αποδέχεται ΔΗΜΟΣΙΑ τις αιτιάσεις των εραστών της ιδιωτικοποίησης (κοπρίτες, αργόσχολοι κ.α) και θέτει τους εργαζομένους σε θέση άμυνας αφαιρώντας το δικαίωμα της διεκδίκησης περί του αντιθέτου!!
Αφέλεια ; άγνοια κινδύνου; παραδοχή; Σε κάθε περίπτωση είναι επικίνδυνη, καθώς κρίνεται ,κυρίως από τον Πειραϊκό λαό , ο οποίος ενώ βλέπει τα παιδιά του να πλήττονται σφόδρα από την ανεργία , την ίδια ώρα ΔΗΜΟΣΙΑ το Επίσημο Σωματείο Εργαζομένων της Καθαριότητας μιλά για εργαζομένους οι οποίοι πληρώνονται χωρίς να εργάζονται βρισκόμενοι "αραχτοί" στο σπίτι τους!!!

    Κύριοι αποτελείτε πλέον ΠΗΓΗ ΚΙΝΔΥΝΟΥ για το σύνολο των εργαζομένων  στην καθαριότητα και ΟΧΙ μόνο!!!

  Κύριοι του Δ.Σ αναφέρεστε στην ανακοίνωση σας-την οποία μάλιστα ευθαρσώς την μοιράσατε στα διάφορα σάϊτ- έτσι για να εκτεθούμε περισσότερο στην κοινή γνώμη- στις διάφορες, υποτιθέμενες αυθαιρεσίες της Δημοτικής Αρχής την οποία μάλιστα σε ένα σημείο την εγκαλείται για εντατικοποίηση της εργασίας και απάνθρωπες συνθήκες αυτής, ΟΜΩΣ σε ερώτηση μας για το τι θα κάνετε εάν όντως με τα νόμιμα όπλα τα οποία διαθέτει , ζητήσει ως αντίδραση  π.χ επιβολή καρτών στην καθαριότητα με ότι συνεπάγεται αυτό για τους εργαζόμενους (ο νοών νοείτω)  απάντηση δεν μας δώσατε!!!

Κύριοι της πλειοψηφίας,


     Ασφαλώς  συντασσόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων σε ότι αφορά τις πειθαρχικές διώξεις και δηλώνουμε έτοιμοι να τους υποστηρίξουμε σε περίπτωση αρνητικής εξέλιξης και τιμωρίας τους. Η χρηματική ποινή ή αλλιώς η ποινή μιας ημέρας που επιβλήθηκε σε συνάδελφο εργαζόμενο μας βρίσκει αντίθετους , όμως ενώ ο Πρόεδρος του Σωματείου παρέστη στους τρεις συναδέλφους κατά την απολογία τους ( ανεξήγητα εκδιώχθηκε από την Διεύθυνση Καθαριότητας στην παρουσίαση) δεν συνέβη το ίδιο για τις δυο άλλες περιπτώσεις όπου τελικώς επιβλήθηκε τιμωρία ποινής 1 ημέρας !! Γιατί συνέβη αυτό; Δύο μέτρα και δύο σταθμά; 

   Κύριοι αποτελείτε ΠΗΓΗ ΚΙΝΔΥΝΟΥ για το σύνολο των εργαζομένων στην καθαριότητα και ΟΧΙ μόνο!!! 

Μιλήσατε στην ανακοίνωση σας για αντεργατικές, αυταρχικές και αναξιοπρεπείς συμπεριφορές του αντιδημάρχου Καθαριότητας  έναντι των εργαζομένων , χωρίς καν να μπείτε στον κόπο να μας εξηγήσετε πότε ,που και σε ποιόν συνέβησαν αυτές.Γιατί διστάσατε;Έτσι κι αλλιώς ΔΗΜΟΣΙΑ μιλάτε , χωρίς ενδοιασμούς!! Μιλήστε λοιπόν ξεκάθαρα με στοιχεία και εμείς θα σας υποστηρίξουμε!!

    Αναφερθήκατε ,στην κατάπτυστη ανακοίνωση σας, ότι ο συνδυασμός μας υποτάχθηκε στις ορέξεις της Δημοτικής Αρχής. Συνήθως κύριοι της πλειοψηφίας η εκάστοτε Δημοτική Αρχή συνομιλεί με την Διοίκηση των Σωματείων και όχι με την μειοψηφία.Συνδικαλιστές χρόνια, γνωρίζεται ότι αυτό ισχύει πάντα. Ποίος ο λόγος η Δημοτική Αρχή να συνομιλεί με εμάς- και μάλιστα να μας υποτάσσει όπως λέτε-  σε τι μπορούμε εμείς να παρέμβουμε; Η Διοίκηση είστε εσείς!!
Εδώ να κάνουμε εμείς την ερώτηση: Συνομιλείτε με την Δημοτική Αρχή ή σας αρκούν οι δεκάδες ανακοινώσεις που βγάζετε κατηγορώντας την για παντός επιστητού, ικανοποιώντας όμως το εγώ σας , εισπράττοντας ως "επαναστάτες" τα εύσημα των κομματικών οργάνων που εκπροσωπείτε, ώστε στις εκλογές του δευτεροβάθμιου σωματείου μας να λάβετε τις απαραίτητες ψήφους για να εκλεγείτε ;  Να πούμε ότι και τα κομματικά όργανα σας θα πρέπει να είναι προσεκτικά μαζί σας, διότι τους ψήφους των εργαζομένων - κατά την προσφιλή τακτική σας- μπορεί να τους πάρετε και να τους δώσετε σε ενδεχόμενη νέα προσχώρηση σε άλλο κομματικό σχηματισμό! " Παλιά μου τέχνη ή Μάθε τέχνη κι άστηνε" , όπως λέει ο θυμόσοφος λαός!! 
Οι Ανακοινώσεις της ΜΕΤΑ-ΟΤΑ καθώς και της ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ αυτές τις μεθόδους σας καταμαρτυρούν!! Όποτε θελήσετε και για του λόγου το αληθές θα βρίσκονται στη διάθεση σας, αρκεί να μας τις ζητήσετε...!!!

  Για να επανέλθουμε όμως η ερώτηση ισχύει : Μιλάτε με την Δημοτική Αρχή; Διότι όπως αντιλαμβανόμαστε μέσω της ανακοίνωσης σας , έχει κοπεί οποιοσδήποτε δίαυλος επικοινωνίας!!! Γιατί άραγε; Τα όποια προβλήματα των εργαζομένων πως επιλύονται; δια των ανακοινώσεων και μάλιστα με χυδαιότητες και τόνους λάσπης; Αυτός είναι για εσάς ο ενδεδειγμένος τρόπος επίλυσης τους; Αυτή την τακτική επιτάσσει η συνδικαλιστική σας δεοντολογία;

    Σε ότι αφορά την θέση του Προϊσταμένου Κίνησης Οχημάτων η οποία καλύπτεται προσωρινά από αναπληρωτή το άρθρο 84 Νόμος 4483/2017 αναφέρει τα εξής:
"Τον Προϊστάμενο Γενικής Διεύθυνσης ή Διεύθυνσης που απουσιάζει ή κωλύεται αναπληρώνει στα καθήκοντα του ο ανώτερος κατά βαθμό προϊστάμενος των υποκείμενων οργανικών μονάδων και επί ομοιόβαθμων ο προϊστάμενος που έχει ασκήσει για περισσότερο χρόνο καθήκοντα προϊσταμένου.Σε περίπτωση αδυναμίας αναπλήρωσης του Προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης ή της Διεύθυνσης , κατά το προηγούμενο εδάφιο, το αρμόδιο για το διορισμό όργανο μπορεί να ορίσει ως αναπληρωτή προϊσταμένου Γενικής Διεύθυνσης ή Διεύθυνσης έναν από τους προϊσταμένους των υποκείμενων οργανικών μονάδων".

    Κύριοι της πλειοψηφίας δεν είμαστε ούτε εργατολόγοι, ούτε δικηγόροι ώστε να γνωρίζουμε- σύμφωνα με την εργασιακή εξέλιξη του εκτελών  χρέη αναπληρωτή Προϊσταμένου -κατά πόσο νόμιμη είναι η τοποθέτηση του. Όμως η διαπόμπευση του εν λόγω, καθώς και η  ακύρωση του, μας βρίσκει αντίθετους. Άλλο η κριτική για τις μεθόδους εργασίας του-θεμιτή- και άλλο η νομιμότητα. Άλλωστε αποτελεί μέρος του εργασιακού όχλου μας, είναι συνάδελφος και χρήζει σωστής και αξιοπρεπής αναγνώρισης.Επιτέλους άλλο η κριτική και άλλο ο εξευτελισμός ΔΗΜΟΣΙΑ των πάντων!!
Ας ελεγχθεί η Διεύθυνση Καθαριότητας για την νομιμότητα των κινήσεων της και εμείς θα υποστηρίξουμε το όποιο νόμιμο πόρισμα.


    Αναφερθήκατε στην ανακοίνωση σας ότι για την δημιουργία του Σωματείου " ΣΟΧΕΔΠ" , ευθυνόμαστε εμείς, οι οποίοι ,ως δια μαγείας τελικά ,ενώ το υποστηρίξαμε δεν είμαστε καν μέλη του!!! Εδώ ίσως χρειασθεί και η βοήθεια ενός ψυχολόγου, ώστε να διαπιστώσει τι ακριβώς σας συμβαίνει!! Ο κάθε ένας εργαζόμενος έχει το απόλυτο δικαίωμα να εγγραφεί όπου θέλει, δεν χρειάζεται ούτε υποβολείς , ούτε διερμηνείς! Είναι ελεύθερος με δικαίωμα επιλογής και ψήφου.

   Εδώ να σημειώσουμε όμως, δράττοντας  της ευκαιρίας , ότι τα μέλη στις εκλογές του 2015 ξεπερνούσαν τα 200, ενώ σήμερα με την δική σας Διοίκηση  με το ζόρι αγγίζουν τους 90 !!! Σας λέει κάτι αυτό; Αναρωτηθήκατε γιατί; Κάνατε αυτοκριτική ή αρκείστε μόνο σε πακτωλό και άνευ ουσίας ανακοινώσεων;Σας εμπιστεύονται πλέον ή κουράσατε; (Για το αν διατηρείτε την πλειοψηφία στα μέλη και εάν υπάρχει ζήτημα πρόωρων εκλογών, ώστε να εκπροσωπηθεί επάξια το Σωματείο ,είναι άλλη συζήτηση στην οποία αν χρειασθεί θα επανέλθουμε!!)

Κύριοι αποτελείτε ΠΗΓΗ ΚΙΝΔΥΝΟΥ για το σύνολο των εργαζομένων στην καθαριότητα και ΟΧΙ μόνο!!! 

Αντιδεοντολογικά και πρόστυχα αναφερθήκατε στην ανακοίνωση σας σε οικογενειακές επιχειρήσεις!!! Ευτυχώς οι επιχειρήσεις είναι έξω από το χώρο εργασίας και δεν απασχολούν κανέναν, τις επιχειρήσεις εντός εργασίας με αρκετό κέρδος και μάλιστα χωρίς έξοδα να καυτηριάσετε και να πολεμήσετε για την εξάλειψη τους, διότι αν μη τι άλλο μας εκθέτουν όλους.
Τελειώνοντας θα σχολιάσουμε και την παράγραφο της ανακοίνωσης σας σχετικά με την επιστροφή μας στα συνδικαλιστικά για ιδίων όφελος.
Η ηγεσία της τότε πλειοψηφίας δεν διεκδίκησε  καμία θέση και δεν κέρδισε προσωπικά εργασιακά οφέλη, παραμένοντας  στην ειδικότητα  για την οποία προσελήφθη. Άλλοι πήραν θέση όντας ηγετικά στελέχη του σωματείου την οποία διατηρούν έως σήμερα. Είναι οι ίδιοι οι οποίοι σήμερα παρουσιάζονται θεματοφύλακες κατά των ιδιωτικοποιήσεων , ενώ πρωτοστάτησαν στην παρουσία ιδιώτη κατά την αγορά των Φοινίκων ( χώρος εναπόθεσης οικιακών απορριμμάτων) επί Δημαρχίας Φασούλα, και μάλιστα κατέχοντας και την θέση εποπτών!! Σας λέει τίποτε το όνομα Γλου; Η πόλη Λάρισα βρίσκεται στον χάρτη σας;
Για να μην αναφερθούμε σε άλλους δήμους στους οποίους επιζήτησαν την εκλογή τους, όντας δίπλα σε δημοτικές αρχές οι οποίες πρωτοστάτησαν- ευτυχώς χωρίς επιτυχία- στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας!! Με αυτούς θα υπήρχε συμπόρευση από μέρους σας κύριοι συνάδελφοι!! Ευτυχώς οι πολίτες έπραξαν το αυτονόητο και δεν σας ψήφισαν και έτσι σώθηκαν και οι εργαζόμενοι!

Κύριοι της πλειοψηφίας,
επί των ημερών της δικής μας διοίκησης ΟΥΔΕΜΙΑ ποινή σε εργαζόμενο στην καθαριότητα είχε επιβληθεί.
Καταφέραμε αθόρυβα και χωρίς ανακοινώσεις, να απομακρύνουμε Διευθυντές καθαριότητας οι οποίοι πράγματι προσπάθησαν να δημιουργήσουν ασφυκτικές πιέσεις εργασίας.
  Τις κάρτες εργασίας οι οποίες είχαν επιβληθεί πριν την ανάληψη της Διοίκησης του Σωματείου από εμάς , καταφέραμε να τις απομακρύνουμε. Σημειώνουμε ότι μέλος της ηγεσίας του σημερινού Δ.Σ που κόπτεται για τα εργασιακά ήταν  τότε κορυφαίο μέλος του Δ.Σ όταν και μας τις επέβαλαν, χωρίς ουδεμία αντίδραση είναι αλήθεια! 
Άσκοπες αδιανόητες ή και κατευθυνόμενες μετακινήσεις προσωπικού (Ηλεκτρολόγων-Μηχανικών) σε άλλα άσχετα πόστα, τις ακυρώσαμε με συνοπτικές διαδικασίες!!


Κύριοι της πλειοψηφίας,

 Η σιωπή μας δεν σημαίνει και αδυναμία όταν μιλούμε για τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Προτιμήσαμε την σιωπή διότι θέλαμε αδέκαστα και χωρίς στείρες αντιπολιτεύσεις να κρατηθούμε ενωμένοι. 
Όταν διαπιστώσαμε τον ολισθηρό δρόμο της Διοίκησης του Σωματείου για πραγματικά προσωπικά οφέλη ανοίγοντας έναν ανελέητο πόλεμο με την Δημοτική Αρχή , χωρίς πραγματική αιτία που να εγκυμονεί  σήμερα κινδύνους για τους εργαζομένους , τότε κρίναμε να δράσουμε και να δηλώσουμε παρών, όσο και αν θέλει να μας αποτρέψει δημοκρατικά; η σημερινή ηγεσία του Δ.Σ του Σωματείου μας.
Κλείνοντας την ανακοίνωση μας, θα δανειστούμε την φράση της ανακοίνωσης της πλειοψηφίας ότι πράγματι "Φωνάζει ο Κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης" , διότι εμείς δεν χρησιμοποιήσαμε ποτέ λασπολογίες, ύβρεις και συκοφαντίες ακόμα και σε προσωπικό επίπεδο προκειμένου να ισοπεδώσουμε τους αντιπάλους μας.
 Η βούληση μας ήταν και είναι η όποια αντιπαράθεση να εμπεριέχει συνδικαλιστικό χαρακτήρα και μόνο, χωρίς προσωπικές επιθέσεις ,σπιλώσεις ονομάτων και οικογενειών φτάνοντας στον εξευτελισμό  της αξιοπρέπειας και της προσωπικότητας του καθενός μας.
Είναι άλλωστε κοντινές οι παραδοχές μελών της τότε μειοψηφίας- που αίφνης ένα πρωϊνό με την στήριξη των προθύμων αποτέλεσαν πλειοψηφία και η οποία μας ανάγκασε σε πρόωρες εκλογές - ότι τελικά ήταν ένα οργανωμένο σχέδιο για εκδίωξη  και τελικώς εξόντωσης μας από την ηγεσία του Σωματείου μας, αφού δεν συνηγορήσαμε σε λασπολογίες και συκοφαντίες κατά της νεοεκλεγμένης τότε Δημοτικής Αρχής του νυν Δημάρχου κου Γ. Μώραλη.

Πράγματι κύριοι της πλειοψηφίας οι εργαζόμενοι έχουν ισχυρή μνήμη και κρίση και την κατάλληλη στιγμή θα λειτουργήσουν σύμφωνα με τα εργασιακά συμφέροντα τους.

Κύριοι της πλειοψηφίας

 Δηλώνουμε πράγματι  παρών με πρόθεση να ενώσουμε τους εργαζόμενους , αυξάνοντας τα μέλη του Σωματείου μας, ώστε όλοι μαζί να εργασθούμε για καλύτερες συνθήκες εργασίας και αξιοκρατική απονομή αυτών που εργασιακά δικαιούνται!!




    Συνδικαλιστική Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων
                        Δήμου Πειραιά
                  Μέλη του ΣΟΜΕΔΠ

                          2/6/2020

@ Παιδιά, ομολογούμε πως έχουμε έρθει σε δύσκολη θέση με τις ανακοινώσεις από τις δύο πλευρές. Κανονίστε να πάτε για κανένα κρασάκι ή ουζάκι και τα βρείτε γιατί είναι περισσότερα αυτά που σας ενώνουν απ' εκείνα (και εκείνους) που σας χωρίζουν!