Latest News

Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

«Βροχή» οι καταγγελίες για τον «μαϊμού» γιατρό- Έρευνα και για τέταρτο θάνατο!

Τριάντα νέες υποθέσεις εξετάζονται από τις αρχές μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του «ψευτογιατρού»...


 Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από αυτές τις καταγγελίες, οι οποίες έφτασαν στις Αρχές με τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του 47χρονου, η αστυνομία ερευνά και μια τέταρτη πιθανή υπόθεση θανάτου για την οποία ενδεχομένως να ευθύνεται ο «ψευτογιατρός».  

 Η ασφάλεια Αττικής αναμένεται να ομαδοποιήσει τις καταγγελίες, ενώ οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ενδέχεται να κληθούν να ταξιδέψουν και στην επαρχία για να έρθουν σε επαφή με τα θύματα του Κοντοστάθη.  

 Τι ισχυρίστηκε κατά την απολογία του   

 «Εξαπάτησα υποδυόμενος τον γιατρό, αλλά δεν είπα να σταματήσουν τις θεραπείες τους» υποστήριξε κατά την απολογία του ο Νίκος Κοντοστάθης, που κρίθηκε προφυλακιστέος για σωρεία κατηγοριών, με βασική την ανθρωποκτονία κατά συρροή σε βάρος βαριά νοσούντων, μεταξύ των οποίων και δύο ανήλικα παιδιά.  

 Ο 47χρονος, δήθεν διακεκριμένος ογκολόγος, ενώπιον του ανακριτή φέρεται να δήλωσε «εμπειρικός βοτανολόγος» αρνούμενος πως ευθύνεται για τους τρεις θανάτους που του αποδίδονται. Σε υπόμνημα που κατέθεσε στον δικαστικό λειτουργό, ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίζεται πως εξαπάτησε συγγενείς θυμάτων παριστάνοντας τον γιατρό, ζητώντας συγγνώμη για αυτό, πλην όμως αρνήθηκε ότι συνέστησε την διακοπή των θεραπειών τους.   

Επιχειρώντας να αποδομήσει το κατηγορητήριο ειδικά ως προς την κακουργηματική ανθρωποκτονία κατά συρροή, αναφέρει ότι όταν γνώρισε τα δύο ανήλικα παιδιά, είχαν ήδη ολοκληρώσει την θεραπεία τους και ότι ο ίδιος θέλησε να τα βοηθήσει, όπως και τους γονείς τους, να αντιμετωπίσουν την κατάσταση χωρίς να συστήσει διακοπή θεραπείας.   

Δέχεται επίσης ότι έλαβε χρήματα από τις οικογένειες των τριών θανόντων θυμάτων του, αλλά αρνείται πως είχε οικονομικό όφελος από τα υπόλοιπα 45 θύματα-ασθενείς που καταγράφονται στην δικογραφία.   

Αρνείται ακόμα, την επίσης κακουργηματική κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών, υποστηρίζοντας ότι η ποσότητα της κάνναβης, που φέρεται να περιείχαν σκευάσματα που χορηγούσε σε ασθενείς, είναι πολύ μικρότερη από αυτή που προϋποθέτει ο νόμος για να στοιχειοθετήσει αδίκημα.  

 Επιπλέον, φέρεται να ισχυρίζεται πως η ποσότητα ναρκωτικών που εντοπίστηκε σε θεραπευτικά έλαια δεν κατατάσσεται στην κατηγορία των ναρκωτικών και για να το αποδείξει, όπως αναφέρει, θα αιτηθεί την διενέργεια πραγματογνωμοσύνης.