Latest News

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

Στην Δραπετσώνα έχουνε ζωή: Διαμαρτυρία κατοίκων για τη ρύπανση και τη δυσοσμία (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν κάτοικοι όλων των ηλικίων -ανάμεσά τους και μικρά παιδιά- και φορείς στη Δραπετσώνα...
από την περιοχή των Λιπασμάτων, μέχρι τα γραφεία της εταιρείας Oil One μετά τα αποτελέσματα της έρευνας του «Δημόκριτου» και του Αστεροσκοπείου.
Must Read
Οι κάτοικοι διαδήλωσαν αποδεικνύοντας ότι οι στίχοι του τραγουδιού που λένε «στη Δραπετσώνα πια δεν έχουμε ζωή» δεν ισχύουν, και ότι είναι οι ίδιοι που καθορίζουν τη ζωή τους.

Επίσης, ζητούν την έμπρακτη στήριξη των κομμάτων στον αγώνα τους. Φορείς και κάτοικοι εμφανίζονται ενοχλημένοι και από την απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος να ορίσει τρίτο φορέα ερευνών, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, σημειώνοντας ότι κάτι τέτοιο θα δώσει παράταση ζωής στην εταιρία για τουλάχιστον δύο ακόμη χρόνια.


Δήλωση δημάρχου Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστου Βρεττάκου:
 Η ΜΠΑΛΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ

«Η μπάλα στην εξέδρα» είναι στο ποδόσφαιρο μία τακτική για να κερδίζει κανείς χρόνο. Στους πραγματικούς ποδοσφαιρόφιλους, η τακτική αυτή δεν αρέσει, ακόμα κι αν ωφελείται η ομάδα τους. Χρησιμοποιείται όμως από κάποιους προπονητές όταν θέλουν η ομάδα τους να κερδίσει τον αγώνα, όχι με αγώνα, αλλά με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.
Στη ζωή της πόλης μας όμως, το να πετάς την μπάλα στην εξέδρα, μιας και μιλάμε για την υγεία και την ασφάλεια των ανθρώπων, δεν είναι μόνο αντιδημοφιλές, αλλά και επικίνδυνο.
Ας ρίξουμε λοιπόν ξανά την μπάλα στο γήπεδο.
Υπάρχει άραγε κανείς ή καμία που να διαφωνεί με την ανάκληση ΤΩΡΑ της άδειας λειτουργίας της Oil one από το υπουργείο Περιβάλλοντος, γιατί όπως αποδεικνύεται από τις μελέτες του Δημόκριτου και του Αστεροσκοπείου, είναι υπεύθυνη για την εκπομπή ρύπων που επηρεάζουν την υγεία των ανθρώπων της περιοχής;
Αν όχι, οφείλει να στηρίξει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε αυτή την κατεύθυνση.
Υπάρχει άραγε κάποιος ή κάποια που να διαφωνεί με την άμεση μετεγκατάσταση της Oil one, της Lafarge και το ξήλωμα των δεξαμενών των ΕΛΠΕ από τη Δραπετσώνα;
Αν όχι, οφείλει να στηρίξει και πάλι την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία ζητάει την άμεση μετεγκατάσταση.
Οι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, οι βουλευτές και τα πολιτικά κόμματα πρέπει να ξεκαθαρίσουν μπροστά στον λαό της πόλης τη θέση τους για αυτές τις δύο αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
Πετώντας την μπάλα στην εξέδρα, έχει  ξεκινήσει μία έντονη συζήτησης για τα νομικά κενά της σχετικής τροπολογίας, για σκοπιμότητες που υποτίθεται κρύβονται πίσω από αυτά, για λάθη που ενδεχομένως να γίνονται σκόπιμα και μπορεί να οδηγούν σε παραμονή των εργοστασίων.
ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ. Ακόμη όμως και να μην ήταν, ένα είναι το σίγουρο: Η νομοθέτηση γίνεται από τη Βουλή. Συνεπώς, είναι υποχρέωση της κυβέρνησης και των πολιτικών κομμάτων να μην υπεκφεύγουν, αλλά αν το θεωρούν σκόπιμο να συντάξουν μια τροπολογία που να είναι, κατά τη γνώμη τους, νομικά ορθή, προκειμένου να επιβάλλουν τη θέληση όλων των κατοίκων του Δήμου, αλλά και του ευρύτερου Πειραιά.
Το ζητούμενο είναι ένα: Άμεση μετεγκατάσταση των ρυπογόνων δραστηριοτήτων από την πόλη. Όλα τα υπόλοιπα, απλά, πετούν την μπάλα στην εξέδρα".