Latest News

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Μέρες καλοκαιριού προβλέπονται για το το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος...
σχεδόν σε όλη τη χώρα.
Ανεβαίνει η θερμοκρασία από την Παρασκευή
Καλός αναμένεται να είναι ο καιρός και την Παρασκευή (5/6) με αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας.
Ο καιρός θα είναι κατάλληλος ακόμα και για παραλία, από το βράδυ όμως αναμένονται κάποιες συννεφιές.
Το Σάββατο στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και βαθμιαία τα νησιά του βορείου Αιγαίου θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι από τα δυτικά θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση και μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά.
Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης θα περιοριστούν στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.
Γρήγορα στα δυτικά και τα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ και το βράδυ αναμένεται  να εξασθενήσουν στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια.
Την Κυριακή θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός, ενώ πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά όπου υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα το πρωί στα νοτιοανατολικά από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.