Latest News

Σάββατο 6 Ιουνίου 2020

Τραγωδία στον Πειραιά: Νεκρός 35χρονος από ηλεκτροποληξία σε πλοίο

Ένας νεκρός σε φορτηγό πλοίο στον Πειραιά, ένας τραυματισμός στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και ένα ατύχημα είναι ο πρωϊνός τραγικός απολογισμός σε λιμάνια...
της χώρας. 

Τα περιστατικά συνέβησαν στα πλοία Hellenic Spirit, Πρέβελης και στο φορτηγό πλοίο Nodus.
Φρικτό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε 35χρονος εργαζόμενος ιδιωτικού συνεργείου κατά την διάρκεια εργασιών επισκευής στο λέβητα του φορτηγού πλοίου «NODUS» σημαίας Λιβερίας, που ήταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Πειραιά.
Ο 35χρονος μεταφέρθηκε με «λάντζα» στην ξηρά και στη συνέχεια διεκομίσθη, με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, στο Τζάνειο Νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.
Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν ο 51χρονος αλλοδαπός πλοίαρχος του πλοίου και ο 68χρονος εργοδηγός και νόμιμος εκπρόσωπος του συνεργείου επισκευών, ενώ απαγορεύτηκε και ο απόπλους του πλοίου μέχρι προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.
Τραυματίστηκε μέλος του πληρώματος του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «HELLENIC SPIRIT» που είχε αποπλεύσει από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας με προορισμό την Ανκόνα.
Πρόκειται για τον 64χρονο μηχανοδηγό Α΄του πλοίου, ο οποίος κατά την διαδικασία ελέγχου σωστικής λέμβου έχασε την ισορροπία του, με αποτέλεσμα να πέσει από την σκάλα και να τραυματιστεί στο κεφάλι και στην πλάτη.
Το «HELLENIC SPIRIT» επανακατάπλευσε στην Ηγουμενίτσα και ο 64χρονος διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών Ηγουμενίτσας για τις πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο – Φιλλιατών για νοσηλεία .
Στο λιμάνι της Θήρας, κατά τη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσης, προσέκρουσε ελαφρά στις 7 το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο “Πρέβελης” χωρίς να αναφερθεί κάποιος τραυματισμός.
Από την πρόσκρουση προκλήθηκαν μικρές εκδορές στο μέσο της αριστεράς πλευράς του πλοίου, πάνω από την ίσαλο γραμμή, ενώ απαγορεύτηκε προσωρινά ο απόπλους του μέχρι επιθεώρησης του από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.
Στο “Πρέβελης”, που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Πειραιάς, Μήλο, Θήρα, Ανάφη, Ηράκλειο, Σητεία, Κάσο, Κάρπαθο, Διαφάνι, Χάλκη, Ρόδο επέβαιναν 163 επιβάτες, 52 ΙΧ οχήματα, 41 Φορτηγά και 13 δίκυκλα. Το πλοίο παραμένει στο λιμάνι της Θήρας και αφού επιθεωρηθεί αναμένεται να αναχωρήσει για το προγραμματισμένο δρομολόγιό του.