Latest News

Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

Συναγερμός για 12 κρούσματα σε μία και μόνο πτήση - Διακόπτονται όλες οι πτήσεις από και προς το Κατάρ

Την αναστολή όλων των πτήσεων από και προς το Κατάρ έως τις 15 Ιουνίου, ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, εξαιτίας των τελευταίων επιδημιολογικών δεδομένων.   

 Όπως έγινε γνωστό, στη χθεσινή πτήση της Qatar Airlines, από την Ντόχα προς τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», βρέθηκαν 12 θετικά δείγματα κορωνοϊού κατόπιν της διενέργειας του προβλεπόμενου ελέγχου για Covid-19.  

 Τεστ πραγματοποιήθηκαν και στους 91 επιβαίνοντες από τα υγειονομικά κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Εννέα (9) από τους θετικούς επιβάτες είναι υπήκοοι Πακιστάν, προερχόμενοι από την πόλη Γκουχράτ, με άδεια διαμονής στην Ελλάδα, δύο (2) Έλληνες υπήκοοι προερχόμενοι από την Αυστραλία και ένα (1) άτομο ιαπωνικής υπηκοότητας, μέλος ελληνοϊαπωνικής οικογένειας.   

Σύμφωνα με το ισχύον πρωτόκολλο για όσους εισέρχονται στη χώρα αεροπορικώς, όλοι οι επιβάτες είχαν μεταφερθεί μετά τον έλεγχο και μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των τεστ σε ξενοδοχεία καραντίνας.  

 Όσοι βγήκαν θετικοί, θα παραμείνουν σε αυτά τα ξενοδοχεία για 14 ημέρες και οι υπόλοιποι, των οποίων το τεστ ήταν αρνητικό, για 7 ημέρες, ως στενές επαφές high και low risk - σύμφωνα και με τις οδηγίες του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας για το νέο κορωνοϊό. καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.  

Στους αρνητικούς θα επαναληφθεί το τεστ μετά την παρέλευση του 7ημέρου και η κατάσταση θα εκτιμηθεί εκ νέου.