Latest News

Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

Η Rolls-Royce θα κάνει 9.000 απολύσεις- Δεν αποκλείει κλείσιμο εργοστασίων

H Rolls-Royce ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε τουλάχιστον 9.000 απολύσεις, σε όλο τον κόσμο, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει την κρίση που ...
έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός.  

 Η βρετανική εταιρεία, που κατασκευάζει κινητήρες για μεγάλα αεροσκάφη πως το Boeing 787 και το Airbus A350, απασχολεί 52.000 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Αποφάσισε να προχωρήσει σε απολύσεις προκειμένου να προσαρμοστεί στο γεγονός ότι η αεροπορική αγορά θα είναι μικρότερη έπειτα από την κρίση του κορωνοϊού.   

Οι 9.000 απολύσεις θα βοηθήσουν τη Rolls-Royce να πετύχει τον στόχο να μειώσει τις δαπάνες κατά 1,59 δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα περικόψει και άλλες δαπάνες, σε εργοστάσια και αλλού.  

 Εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, αεροπορικές εταιρείες καθήλωσαν τον στόλο τους, κάτι που σημαίνει ότι μελλοντικά ίσως να χρειαστούν λιγότερα νέα αεροσκάφη, κάτι που πλήττει την Rolls-Royce, η οποία έχει έσοδα και τις ώρες πτήσεις των κινητήρων της.   

Ο CEO της εταιρείας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κλείσουν κάποια εργοστάσια, στο πλαίσιο της μείωσης των θέσεων εργασίας. Όταν ρωτήθηκε για αυτό, ο Γουόρεν Ιστ απάντησε, σύμφωνα με το Reuters: «Επανεξετάζουμε την παρουσία μας γιατί, προφανώς, όταν περιορίζεις μια επιχείρηση σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο τότε γίνεται ασύμφορη, οπότε αυτό μπορεί να είναι πιθανό. Αλλά θα πρέπει να συμβουλευτούμε τα συνδικάτα μας, για το πού ακριβώς θα γίνουν οι περικοπές θέσεων εργασίας».