Latest News

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020

Επίθεση με βιτριόλι: Ποιος έδωσε την εντολή - Το οξύ καίει ακόμη το πρόσωπο της

Νέες πληροφορίες έχει στα χέρια της η ατυνομία για την υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι με θύμα την 34χρονη...
στην Καλλιθέα.


Η κοπέλα σιγά σιγά ανακαλεί στη μνήμη της νέα στοιχεία που θα νοηθήσουν στον εντοπισμό της μαυροφορεμένης γυναίκας.
Tα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχει ηθικός αυτουργός και αναζητούν πλέον το πρόσωπο που έδωσε την εντολή για την άγρια επίθεση στο κορίτσι, αλλά και τη γυναίκα που εκτέλεσε το σατανικό σχέδιο.
H Ιωάννα ήταν από την πρώτη στιγμή κατηγορηματική και επιμένει ότι δε γνωρίζει τη γυναίκα που της έριξε το βιτριόλι. 
Η κατάθεσή της έβαλε την έρευνα σε νέα τροχιά, δηλαδή να υπάρχει ηθικός αυτουργός ο οποίος προσέλαβε και πλήρωσε μια άγνωστη κοπέλα με την εντολή να παραμορφώσει για πάντα την 34χρονη.
Τα πρώτα στοιχεία φωτογραφίζουν ως ηθική αυτουργό γυναίκα από το περιβάλλον της Ιωάννας. Οι υποψίες πέφτουν σε δύο άτομα, όμως οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η εντολή να δόθηκε από άντρα.

Είδα μια γυναίκα να τρέχει για να ξεφύγει μετά την επίθεση με το βιτριόλι

Ένας άνδρας, ο οποίος βρισκόταν στο σημείο της δολοφονικής επίθεσης την περασμένη Τετάρτη, μίλησε για τα όσα είδε από κοντά.
Καθόμουν στην καφετέρια και άκουσα μια φασαρία και μια κοπέλα να φωνάζει βοήθεια. Γυρνάω ενστικτωδώς το βλέμμα μου και βλέπω μια γυναίκα τέσσερα πέντε μέτρα πριν τη λεωφόρο Θησέως να τρέχει για να βγει στη λεωφόρο, είπε ο μάρτυρας.
Στη συνέχεια, περιέγραψε μια γυναίκα μικροκαμωμένη, με ύψος περίπου 1,60 μ., η οποία φορούσε σκούρο παντελόνι και μια σκούρα ζακέτα. Με το που έφτασε μάλιστα στη Θησέως άρχισαν να ακούγονται φρεναρίσματα από τα οχήματα και κόρνες, κάτι που τον έκανε να πιστέψει πως η γυναίκα επιχείρησε να περάσει γρήγορα τη λεωφόρο.
«Σε δευτερόλεπτα βγήκε από το κτίριο η κοπέλα που δέχθηκε την επίθεση, φωνάζοντας βοήθεια και κρατώντας το πρόσωπό της. Έκλαιγε, φώναζε βοήθεια κι έτρεξε προς το φαρμακείο», είπε.
Η περιγραφή που έδωσε ο αυτόπτης μάρτυρας, ταιριάζει με την εικόνα μιας γυναίκας με σκούρο παντελόνι και ζακέτα που έχει καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας.
«Πότε θα την πιάσουν»
«Πότε θα πιάσουν αυτή που μου επιτέθηκε», αυτή είναι η ερώτηση που κάνει ξανά και ξανά η Ιωάννα από το Θράσιο Νοσοκομείο όπου συνεχίζει να νοσηλεύεται, όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος της Απόστολος Λύτρας.
Ο κ. Λύτρας μίλησε και για την κατάσταση της άτυχης Ιωάννας, λέγοντας ότι η η ψυχολογία της δεν είναι καλή ενώ οι πόνοι παραμένουν, καθώς φέρει εγκαύματα στο 93% του προσώπου της.
«Αυτό που έλεγε εξ αρχής, αυτό και λέει και τώρα: ότι δεν μπορεί να πάει το μυαλό της κάπου. Αυτή τη γυναίκα δεν την γνώριζε», πρόσθεσε ο δικηγόρος και επεσήμανε ότι σε τέτοια εγκλήματα ο δράστης γνωρίζει το θύμα ενώ επανέλαβε ότι τέτοιου είδους πράξη δεν δικαιολογείται από κανέναν και σε κανέναν.
«Δεν έχω ενημέρωση εάν είναι κοντά ή όχι η Αστυνομία στον εντοπισμό της δράστιδας», συμπλήρωσε σήμερα (29/05), ο συνήγορος της οικογένειας του θύματος, Απόστολος Λύτρας προσθέτοντας ότι από τις καταθέσεις που έχουν λάβει οι Αρχές, μπορεί να γίνει δουλειά.
Στενεύει ο κύκλος
Εν τω μεταξύ όλο και στενεύει ο κύκλος των υπόπτων για την επίθεση κατά της 34χρονης, με την αστυνομία να έχει εστιάσει την προσοχή σε τρεις γυναίκες.
Πρόκειται για γυναίκες που είναι στο στενό κύκλο της 34χρονης ενώ κάποιες από αυτές ανήκουν μάλιστα στον πολύ στενό κύκλο της.
Για να ταυτοποιηθεί ωστόσο η γυναίκα που διέπραξε την επίθεση και να υπάρχουν ασφαλή συμπεράσματα, θα περιμένουμε έως τη Δευτέρα, όταν θα βγουν και τα αποτελέσματα από τις τηλεφωνικές επαφές της.
Ο χρόνος για την 34χρονη Ιωάννα σταμάτησε το πρωί της Τετάρτης (20/05) όταν μία «μασκοφόρος», κρυμμένη στο σκοτάδι έριξε βιτριόλι στην άτυχη ανυποψίαστη γυναίκα που εκείνη την ώρα πήγαινε στην δουλειά της.

Το οξύ καίει ακόμη το πρόσωπο της
Κορυφώνεται η αγωνία της 34χρονης Ιωάννας και της οικογένειάς της όσο οι αστυνομικές αρχές πλησιάζουν στην αποκάλυψη της ταυτότητας της μασκοφόρου.

Σύμφωνα με τους γιατρούς που την παρακολουθούν, «το οξύ καίει ακόμα το πρόσωπό της» και οι πόνοι είναι αφόρητοι.
Οι  ίδιοι έχουν ταυτιστεί με την υπόθεση της Ιωάννας και κάνουν τιτάνιες προσπάθειες ώστε με την πάροδο του χρόνου να γιατρέψουν τα βαθιά εγκαύματα στο πρόσωπο της και να αποκαταστήσουν όσο αυτό είναι εφικτό την εικόνα της.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντα στο πλευρό της - άγρυπνος φρουρός είναι η μητέρα της που δεν φεύγει στιγμή από το νοσοκομείο περιμένοντας συνεχώς νέα από τους γιατρούς αλλά και από τους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση.