Latest News

Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

"Πράσινο φως" για επιστροφή Πάσσαρη στην Ελλάδα!

Τον δρόμο της επιστροφής στην Ελλάδα, όπου θα εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του, αναμένεται να πάρει τα επόμενα 24ωρα ο διαβόητος κακοποιός Κώστας Πάσσαρης...
καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχές της Ρουμανίας, όπου κρατείται, έκαναν αποδεκτό το σχετικό αίτημά του.

Ο Πάσσαρης εξέφρασε την επιθυμία να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του στην Ελλάδα και το υπουργείο Δικαιοσύνης στο Βουκουρέστι έκανε αποδεκτό το αίτημά του, καθώς είναι Ευρωπαίος πολίτης.
Ωστόσο, η επιστροφή του εξαρτάται από την απόφαση της εισαγγελέως στην Ελλάδα, η οπαία θα έχει τον τελευταίο λόγο για το αν θα κάνει δεκτό το αίτημα των ρουμανικών αρχών να επιτρέψουν στον 45χρoνο που έχει καταδικαστεί σε δις ισόβια να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του στη χώρα μας.
Όπως ανέφερε το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 το ρουμανικό υπουργείο δικαιοσύνης διαβίβασε στην Αθήνα την απόφαση που δέχεται την μεταφορά του ισοβίτη, προκειμένου να επιστρέψει στις ελληνικές φυλακές.
Η απάντηση της ελληνικής εισαγγελίας μπορεί να δοθεί μέσα σε διάστημα 90 ημερών.
Σε ότι αφορά το σχετικό αίτημα, ήδη, μεταφράστηκε επίσημα από το υπουργείο Δικαιοσύνης και πλέον αναμένεται η κρίση των ελληνικών αρχών.
Αρμόδιος να αποφασίσει είναι ο εισαγγελέας του τελευταίου τόπου κατοικίας του ισοβίτη δηλαδή η εισαγγελία Αθηνών, ωστόσο έχουν ήδη ζητηθεί διευκρινίσεις από την ρουμανική πλευρά.