Latest News

Κυριακή 3 Μαΐου 2020

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Αστυνομικοί ξήλωσαν παιδικές ζωγραφιές & πανό!

Αστυνομικοί ξήλωσαν παιδικές ζωγραφιές και πανό με το σύνθημα "ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ"...
καταγγέλλει η Κοινοτική Σύμβουλος στην Α' Δημοτικής κοινότητας Πειραιά παιδίατρος Δήμητρα Βήνη η οποία σημειώνει τα εξής:        
                                                                                                                           
"Στην καθιερωμένη και τελείως φιλήσυχη παρουσία μας το Σάββατο 2 Μαΐου 2020 στην Ακτή Θεμιστοκλέους…. όπου υπάρχει διακοσμημένο ένα δένδρο στην Πειραϊκή ακτή με τις ζωγραφιές των παιδιών που επιθυμούν καθαρή θάλασσα και ατμόσφαιρα στην πόλη τους, εμφανίστηκε τις απογευματινές ώρες η αστυνομία παρουσία του διοικητού της Α.Δ Πειραιά. 
Η παρουσία αυτή ήταν διακριτική και η συμπεριφορά τους ευγενική. Αφού διαπίστωσαν ότι δεν ενοχλούμε κανέναν, ούτε αποτελούμε πρόβλημα για την δημόσια τάξη, κίνηση ή ασφάλεια κι αφού επί δίωρο παρέμειναν κοντά μας αποχωρήσαμε μαζί από τον χώρο ο καθένας προς την δική του κατεύθυνση.
Δέκα λεπτά αργότερα, κατά τις δέκα περίπου η ώρα το βράδυ, εμφανίστηκαν 5 μηχανές της ομάδας ΔΕΛΤΑ, με δύο αναβάτες σε κάθε μια εξ αυτών, με προπομπό ένα συμβατικό όχημα ασφαλείας και φρενάρισαν απότομα στη μέση του δρόμου μπροστά ακριβώς από τον δένδρο των παιδιών. Χωρίς να μας μιλήσουν ή να μας ζητήσουν να πράξουμε οτιδήποτε άλλο, φορώντας τα κράνη τους, τύπου full face τα οποία μάλιστα δεν έβγαλαν ούτε στιγμή κατά την διάρκεια της επέμβασής τους, όρμησαν με μένος πάνω στο δένδρο με τις ζωγραφιές αρχίζοντας όμοια με κοινούς χούλιγκανς γηπέδου (δράση ιδιαιτέρως γνωστή σε μας στον Πειραιά), να τις καταστρέφουν με μένος ενώ το ίδιο έπραξαν και με τα πανό που υπήρχαν δίπλα ακριβώς. Ενήργησαν σαν πραγματική δύναμη κατοχής σε υπόδουλη χώρα! Κατέβηκαν από τα μηχανάκια τους τρέχοντας, κατέστρεψαν με μανία αυτό που τους είχε υποδειχθεί και στη συνέχεια πάλι τρέχοντας καβάλησαν τα μηχανάκια και στην κυριολεξία έφυγαν τρέχοντας, πηγαίνοντας μάλιστα αντίθετα στη ροή κυκλοφορίας στην παραλιακή της Ακτής Θεμιστοκλέους στον Πειραιά.
          Ο τρόπος με τον οποίο ενήργησαν, προκάλεσε τρόμο και ανησυχία στους παρισταμένους αλλά και σε περαστικούς διαβάτες, καθώς η μεθοδολογία τύπου «Ταγμάτων Εφόδου» εγείρει και ερωτήματα που αφορούν στη νομιμότητα της δράσης τους. Από ποιον έλαβαν άραγε εντολή να δράσουν με αυτό τον τρόπο; Αυτός που έδωσε την εντολή αυτή ήταν φυσικός προϊστάμενός τους ή κάποιος εκτός αστυνομίας; Γιατί δεν παρίστατο ούτε αποκαλύφθηκε αρμόδιος βαθμοφόρος παρά το ότι το ζητούσα; 
Η εμφάνιση δώδεκα ανδρών, με πλήρη εξάρτηση μέσα στο σκοτάδι να τρέχει συντονισμένα με σκοπό να καταστρέψει και στη συνέχεια να φύγει πάλι τρέχοντας σε καμία περίπτωση δεν θυμίζει νόμιμη αρχή δημόσιας δύναμης σε μια οργανωμένη και Συνταγματικά κατοχυρωμένη πολιτεία. Τόσο τα πανό τα οποία κατέστρεψαν όσο και τις παιδικές ζωγραφιές θα μπορούσαν απλά να μου ζητήσουν να τα κατεβάσω. Αντί αυτών άλλα τα κατέστρεψαν και άλλα τα έβαλαν στο αυτοκίνητο της ασφαλείας λέγοντάς μου ότι κατάσχονται! 
          Αμέσως επικοινώνησα με τον αστυνομικό διευθυντή της Α.Δ. Πειραιά, δίνοντάς του μάλιστα τον αριθμό κυκλοφορίας μιας εκ των μηχανών που επέδραμαν. Αργότερα έχοντας νέα επικοινωνία με τον Αστυνομικό Διευθυντή πληροφορήθηκα ότι δεν κατάφερε να μάθει ποιος έδωσε εντολή στην Άμεση Δράση να επέμβει! 
Ωστόσο για αρκετό καιρό πριν από το περαστικό, μας απειλούσαν λεκτικώς και φραστικώς όλους εμάς που είμαστε αντίθετοι στην δημιουργία νέου λιμανιού εντός οικιστικής ζώνης (που κατά την δική τους φρασεολογία την αποκαλούν «επέκταση»), ότι θα συνέβαινε αυτό ακριβώς που η αστυνομία έπραξε! Εμείς αφελώς δεν τους πιστεύαμε διότι ο νόμος γνωρίζαμε ότι δεν προβλέπει τέτοιου είδους δράση τύπου «Ταγμάτων Εφόδου». Καθώς λοιπόν η δράση των αστυνομικών έγινε όμοια με τον τρόπο που μας περιέγραφαν, θεωρούμε ότι αυτοί και είναι οι ίδιοι που έδωσαν την εντολή, που φυσικά δεν αποτελούν προϊστάμενη αρχή της αστυνομικής υπηρεσίας που έσπευσε!
 Κατόπιν αυτών αιτούμαι ως πολίτης μιας δημοκρατικής πολιτείας η οποία μου παρέχει το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης και διαφωνίας, όταν μάλιστα ως εκλεγμένη σύμβουλος εκπροσωπώ αριθμό δημοτών για τους οποίους είμαι εξουσιοδοτημένη να ενεργώ εκ μέρους τους, εξουσιοδότηση που μου παρείχαν μέσω της εκλογικής διαδικασίας, να πληροφορηθώ:
1.    Αν η αστυνομική δύναμη της ομάδας ΔΕΛΤΑ που εφόρμησε στην Πειραϊκή στις 2 Μαΐου 2020 στις δέκα το βράδυ, ενεργούσε κατόπιν εντολής που δόθηκε σύμφωνα με τους νόμιμους τύπους
2.    Αν προβλέπεται εκ του ισχύοντος οργανικού νόμου της ΕΛ.ΑΣ. οι αστυνομικοί να σχίζουν και να κατεβάζουν πανό, έργο που ανατίθεται σε αρμόδια όργανα του Δήμου. Ανάγεται στα καθήκοντα της Ελληνικής Αστυνομίας η καθαριότητα της ακτής;
3.    Ο τρόπος με τον οποίο ενήργησαν, με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, δώδεκα άτομα πλήρως εξοπλισμένα, χωρίς να μιλάνε παρά μόνο να κάνουν επίδειξη δύναμης, χωρίς την παρουσία επικεφαλής, αν ανάγεται σε νέα αστυνομική μέθοδο για παραβάσεις μάλιστα που αν υφίστανται είναι πταισματικού χαρακτήρα .
 Δήμητρα Βήνη                            
    Παιδίατρος                                                                                  
    Εκλεγμένη Κοινοτική Σύμβουλος  Α Δημοτικής κοινότητας Πειραιά