Latest News

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

H καθηγήτρια που κακοποίησε σεξουαλικά 74 μαθήτριες - «Ψέματα οι κρίσεις πανικού»!

Ανακούφιση στα θύματά της έφερε η νέα δικαστική απόφαση για την Malka Leifer, που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση περισσότερων από 74 κοριτσιών, καθώς κρίθηκε διανοητικά ικανή να παραστεί ...
σε δίκη. 

Η Malka Leifer, πρώην διευθύντρια ενός εβραϊκού Σχολείου Θηλέων στη Μελβούρνη, κατέφυγε στο Ισραήλ, από όπου κατάγεται, το 2008 όταν της απαγγέλθηκαν για πρώτη φορά κατηγορίες. Οι ακροάσεις για την έκδοσή της καθυστέρησαν δυο χρόνια καθώς η 54χρονη δήλωσε πως οι κρίσεις πανικούς την εμποδίζουν να παραστεί σε δίκη.   

Η καθηγήτρια που κακοποίησε σεξουαλικά μαθήτριες προκαλεί πρωτοφανή κρίση μεταξύ Αυστραλίας και Ισραήλ Ωστόσο, δικαστήριο της Ιερουσαλήμ ανακοίνωσε χθες πως η Leifer είναι ψυχικά ικανή και σε θέση να δικαστεί, ορίζοντας την δίκη για τις 20 Ιουλίου 2020. Η 54χρονη, από την πλευρά της, αρνείται όλες τις κατηγορίες.   

Τα φερόμενα θύματα της Malka Leifer εξέφρασαν την ανακούφισή τους μετά την δικαστική απόφαση για έκδοσή της στην Αυστραλία. Σε συνέντευξη τύπου, οι τρεις αδερφές Elly Sapper, Dassi Erlich και Nicole Meyer, που φέρεται να κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από την 54χρονη, εξέφρασαν την χαρά τους για την «σημαντική στιγμή» στην εξαετή δικαστική διαμάχη.     

  «Η διαδικασία μας πλήγωσε, αλλά δεν μας λύγισε. "Η Malka Leifer είναι σε θέση να παραστεί σε δίκη". Δεν μπορούσα καν να διανοηθούμε αυτή την πιθανότητα», ανέφερε η Dassi Erlich. «Ελπίζω αυτή η στιγμή να δείξει σε όλους τους επιζώντες παγκοσμίως πως έχουν φωνή και να τους δώσει κουράγιο να μιλήσουν», πρόσθεσε η Elly Sapper.       

Η υπόθεση εκκρεμεί εδώ και περισσότερα από έξι χρόνια, προκαλώντας ταυτόχρονα διπλωματική ένταση ανάμεσα στις δυο χώρες, Ισραήλ και Αυστραλία.

 «Η καθυστέρηση στην έκδοση της Leifer δεν είναι μόνο κατάφωρη προσβολή στη δικαιοσύνη αλλά και τραυματική για τα θύματα της κακοποίησης», είχε δηλώσει τον περασμένο Οκτώβριο ο Dave Sharma, πρώην πρέσβης της Αυστραλίας στο Ισραήλ.   Η Malka Leifer κατηγορείται πως βίασε και κακοποίησε σεξουαλικά δεκάδες κορίτσια σε μια υπερ-ορθόδοξη εβραϊκή σχολή της Μελβούρνης.       

Η Αυστραλία προσπάθησε για την έκδοσή της μεταξύ 2014 και 2016, αλλά η απόπειρα απέτυχε όταν η Leifer κρίθηκε ψυχικά ακατάλληλη να παραστεί σε δίκη. Ωστόσο λίγο αργότερα, ιδιωτικοί ντετέκτιβ την κατέγραψαν σε βίντεο να ψωνίζει και να εισπράττει επιταγή σε τράπεζα, οδηγώντας τις ισραηλινές αρχές σε περαιτέρω έρευνα και τελικά την σύλληψή της τον Φεβρουάριο του 2018.   

Φέτος τον Ιανουάριο, ομάδα ψυχιάτρων διαπίστωσε πως η Leifer έλεγε ψέματα για να αποφύγει την έκδοση, ανοίγοντας τον δρόμο για την χθεσινή δικαστική απόφαση. «Έχω την εντύπωση πως η κατηγορούμενη προσποιείται την ψυχικά άρρωστη, οπότε κρίνω ότι είναι σε θέση να παραστεί σε δίκη και να ανανεωθεί η διαδικασία έκδοσής της», σημείωσε ο δικαστής στη 40σέλιδη απόφαση.