Latest News

Σάββατο 23 Μαΐου 2020

Ποιοι θα πάρουν το επίδομα των 534 ευρώ και τον Ιούνιο

Διευκρινίσεις για το ποιες κατηγορίες εργαζομένων θα λάβει το επίδομα των 534 ευρώ και τον μήνα Ιούνιο....
έδωσε ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Όπως ανέφερε, στην πρώτη φάση της κρίσης στηρίχθηκαν περίπου 2 εκ. πολίτες. Στη δεύτερη φάση που ξεκίνησε μέσα στον Μάιο θα στηριχτούν όλες οι επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές και οι εργαζόμενοι σε αυτές αναλογικά.

   Κατά συνέπεια το επίδομα των 534 ευρώ θα το λάβουν όλοι οι εργαζόμενοι των οποίων η σύμβαση εργασίας παραμένει σε αναστολή, τόσο για το Μάιο όσο και για τον Ιούνιο και σε περίπτωση που επιστρέψουν στην εργασία τους κάποια στιγμή μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα τότε θα το λάβουν αναλογικά με τις μέρες που θα εργαστούν.   

Παράλληλα θα ξεκινήσει και το πρόγραμμα «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» που χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκά κονδύλια και θα έχει ισχύ μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου, οπότε θα υπάρξει μέριμνα και για τους εποχιακούς υπαλλήλους οι οποίοι δεν θα εργαστούν ή θα εργαστούν μόνο για μέρος της σεζόν. 

  Σε ότι αφορά το μέτρο της μείωσης του ενοικίου κατά 40%, ο κ. Σταϊκούρας ξεκαθάρισε ότι στην εστίαση το μέτρο θα παραμείνει σε ισχύ και τον Ιούνιο κι επίσης το μέτρο θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι και τον Σεπτέμβριο σε άλλους κλάδους. 

  Ο Υπουργός Οικονομικών, είπε ότι τις επόμενες μέρες με ΠΝΠ θα ξεκαθαριστεί πως θα αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες ενοικίων που πήραν μειωμένο ενοίκιο. Αυτό θα γίνει κυρίως με συμψηφισμό από τις φορολογικές τους υποχρεώσεις και το κράτος θα καλύψει περίπου το 1/3 των χρημάτων που έχασαν.