Latest News

Σάββατο 23 Μαΐου 2020

Κέρκυρα: Συνελήφθη ο 47χρονος που κατηγορείται για βιασμό και απαγωγή

Οπλισμένος συνελήφθη, έπειτα από έρευνες ημερών, στην Κέρκυρα ο 47χρονος τον οποίο είχε καταγγείλει 34χρονη για απαγωγή...
και βιασμό. 

   Ο 47χρονος εντοπίστηκε στην περιοχή του Αγίου Γορδίου Λευκίμμης. Ήταν οπλισμένος, καθώς διαπιστώθηκε ότι έφερε καραμπίνα, σύμφωνα με πληροφορίες του corfutv. Τις προηγούμενες ημέρες αστυνομικοί είχαν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό και, με εκπαιδευμένα σκυλιά, σάρωναν την περιοχή για τον εντοπισμό του. 

  Όλα ξεκίνησαν στις 9 Μαΐου, όταν η αστυνομία εντόπισε σε καλύβα- στην περιοχή αγίου Πέτρου Λευκίμμης στην Κέρκυρα- μια γυναίκα που αγνοούνταν για δύο 24ωρα. Η γυναίκα κατήγγειλε ότι «είχε πέσει θύμα απαγωγής και πολλαπλού βιασμού από τον "δράκο" της Λευκίμμης». 

Η 34χρονη φέρεται να δήλωσε στις αρχές ότι ο 47χρονος την απήγαγε, την κρατούσε όμηρο και υπό την απειλή της ζωής της τη βίασε κατ' εξακολούθηση.  

 Πρόκειται για τον άνθρωπο που είχε καταδικαστεί σε 48 χρόνια κάθειρξης για επίθεση και βιασμό τουλάχιστον τριών Βρετανίδων τουριστριών. Ο ίδιος είχε παραδεχθεί τους δύο βιασμούς.
 O 47χρονος είχε παραδοθεί τον Αύγουστο του 2010 στην αστυνομία, που τον αναζητούσε επί μία εβδομάδα για τους βιασμούς στον Κάβο. 

Η δίκη του έγινε το 2012 και καταδικάστηκε σε 48 χρόνια κάθειρξης. Τον Νοέμβριο του 2018 αποφυλακίστηκε με τον νόμο Παρασκευόπουλου, με περιοριστικούς όρους, που προβλέπουν να εμφανίζεται την πρώτη ημέρα κάθε μήνα, σε αστυνομικό τμήμα, ενώ του έχει απαγορευθεί να φύγει από την Κέρκυρα