Latest News

Τρίτη 26 Μαΐου 2020

Επίθεση με βιτριόλι: Τι είπε η 34χρονη στην πρώτη κατάθεση - Κάμερα κατέγραψε τη γυναίκα που έριξε το υγρό

Μία πρώτη περιγραφή της γυναίκας από την οποία δέχτηκε επίθεση με οξύ, έκανε η 34χρονη γυναίκα  στους αστυνομικούς που διερευνούν την υπόθεση ...
στην Καλιθέα.


"Η μαυροφορεμένη γυναίκα που μου έριξε το βιτριόλι ήταν αδύνατη και ψηλή. Με περίμενε, φορώντας χειρουργική μάσκα, στα σκαλιά δίπλα στο ασανσέρ την ώρα που περίμενα να ανεβώ στο γραφείο. Δεν πάει το μυαλό μου ποιά είναι αυτή που μου έκανε κακό, ούτε θυμάμαι να την έχω ξαναδεί κάπου”. 
Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, η 34χρονη γυναίκα, στην πρώτη κατάθεσή της, νωρίς το απόγευμα, σε αστυνομικούς που διερευνούν την υπόθεση.
Η άτυχη γυναίκα, που δέχθηκε την επίθεση με βιτριόλι, το πρωί της περασμένης Τετάρτης, στην Καλλιθέα, είναι πλέον καλύτερα και για αυτό αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας, την επισκέφθηκαν για να τους δώσει κατάθεση. Σημειώνεται, ότι τις προηγούμενες φορές που την επισκέφθηκαν είχαν μαζί της ολιγόλεπτες συνομιλίες.
Τα όσα κατέθεσε η 34χρονη, η οποία περιέγραψε κυρίως την στιγμή της επίθεσης, δεν πρόσθεσαν κάτι νέο στην υπόθεση, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, αλλά εκφράζεται η αισιοδοξία ότι μπορεί αργότερα, όταν θα έχει βελτιωθεί και άλλο η κατάστασή της, να θυμηθεί κάτι παραπάνω που μπορεί να βοηθήσει στην εξιχνίαση της υπόθεσης.
Παράλληλα, η Αστυνομία συνεχίζει να εξετάζει με μεγάλη προσοχή όλο το βιντεοληπτικό υλικό που έχει στη διάθεσή της, από κάμερες ασφαλείας όχι μόνο κοντά στο κτίριο που εργάζεται το θύμα, αλλά και από την ευρύτερη περιοχή.


Στα «χέρια» της αστυνομίας βίντεο με τη δράστρια να φτάνει στο σημείο

Υπάρχει κάμερα ασφαλείας η οποία κατέγραψε τη δράστρια να φτάνει στην Καλλιθέα, λίγα λεπτά πριν από την επίθεση, να κατεβαίνει από όχημα και να κατευθύνεται στο ισόγειο του κτιρίου.
Η εικόνα από την άφιξή της δεν είναι τόσο καθαρή για να έχουν χαρακτηριστικά του προσώπου της, ενώ φορούσε και μάσκα και σκούφο. 
Ωστόσο, οι Αρχές ελπίζουν πως -με ειδική επεξεργασία- θα μπορέσουν να ανασυνθέσουν το πρόσωπο της γυναίκας, έστω εν μέρει, ούτως ώστε να βοηθήσουν το θύμα της επίθεσης να τη θυμηθεί ή και να την αναγνωρίσει.
 Οι Αρχές ιχνηλατούν τη διαδρομή του οχήματος της γυναίκας, προσπαθούν να βρουν από πού ξεκίνησε αλλά και το σπίτι που μένει. Σύμφωνα με τις πηγές του κρατικού καναλιού, φαίνεται να έχει κάνει σημαντικά λάθη και τόσο στη διαδρομή που ακολούθησε όσο και κατά την επίθεση στην 33χρονη, λάθη τα οποία η Αστυνομία ελπίζει να εκμεταλλευτεί για να βρει την άκρη του νήματος.

Στο μεταξύ, βγήκαν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων από το Γενικό Χημείο του Κράτους για το υγρό με το οποίο η δράστιδα έλουσε το θύμα της. Πρόκειται για θειικό οξύ, δηλαδή βιτριόλι, ιδιαίτερα καυστικό, που χρησιμοποιείται για συγκεκριμένους βιομηχανικούς και παρασκευαστικούς λόγους, με την προμήθειά του να είναι σχετικά δύσκολη. Σε αυτό το πλαίσιο, οι αστυνομικοί θα επιχειρήσουν να εντοπίσουν χώρους που παρασκευάζονται τέτοια καυστικά υγρά, για τον τυχόν εντοπισμό πρόσφατης αγοράς ή προμήθειας, αναζητώντας και βιντεοληπτικό υλικό από αυτά. Δεν αποκλείουν βέβαια το ενδεχόμενο η δράστιδα να προμηθεύτηκε τις πρώτες ύλες και μέσω οδηγιών από το Διαδίκτυο να προέβη στην παρασκευή του.