Latest News

Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

Ελλάδα 2021: Κατέβηκε από το site άρθρο για τον «Έρωτα του Καραϊσκάκη» - Η εξήγηση στο Facebook (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Μποφόρ αντιδράσεων προκάλεσε η προσωρινή δημοσίευση ενός άρθρου για τον Γεώργιο Καραϊσκάκη στην επίσημη ιστοσελίδα «Ελλάδα 2021»...


  Στον ιστότοπο greece2021.gr αναρτήθηκε για λίγο ένα άρθρο αφιερωμένο στον Έλληνα επαναστάτη με τίτλο «Ο Έρωτας του Καραϊσκάκη», το οποίο - σύμφωνα με δημοσιεύματα - υπέγραφε ο καθηγητής Αριστείδης Χατζής, ειδικός στη Φιλοσοφία Δικαίου & Θεωρία Θεσμών και μέλος της Επιτροπής. 

  Ο κ. Χατζής έχει δημοσιεύσει και άλλα άρθρα κατά το παρελθόν στην επίσημη σελίδα, αλλά το συγκεκριμένο άρθρο προκάλεσε επικριτικά σχόλια συναδέλφων του, με τον Διευθυντή του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών, Στέφανο Καβαλλιεράκη, να το χαρακτηρίζει «γονατογράφημα» στο οποίο ο Καραϊσκάκης παρουσιάζεται ως «ο επιβήτορας του 1821».   

 «Το νέο άρθρο (μάλλον για γονατογραφημα πρόκειται) του μέλους της Επιτροπής και μόνιμου αρθρογράφου στην ιστοσελίδα της επιτροπής για τον ερωτικο Καραϊσκάκη ο οποιος παρουσιάζεται ως ο επιβήτορας του 21 νομίζω δείχνει απλά ότι ο πάτος συχνά δεν υπάρχει απλά», έγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Καβαλλιεράκης. 


      Πλέον το άρθρο έχει αφαιρεθεί και ο σύνδεσμος για το δημοσίευμα με τίτλο «Ο έρωτας του Καραϊσκάκη» https://www.greece2021.gr/ellada-2021/2180-o-erotas-tou-karaiskaki οδηγεί σε μήνυμα «λάθους 404», που ενημερώνει τον επισκέπτη ότι «το άρθρο δεν βρέθηκε».   


Αργότερα, οι διαχειριστές της επίσημης σελίδας «Ελλάδα 2021» αναφέρθηκαν στο ζήτημα με ανάρτησή τους στο Facebook, γράφοντας πως: «Το άρθρο το οποίο εμφανίστηκε ως ανάρτηση στο site της επιτροπής, δεν έχει αναρτηθεί ποτέ από την Επιτροπή. Πρόκειται για κείμενο που έχει δημοσιευτεί παλιότερα σε άλλο site. Άρα, οποιαδήποτε συζήτηση για το θέμα είναι άκυρη. Ήδη, η επιτροπή ερευνά την αλλόκοτη αυτή υπόθεση».