Latest News

Κυριακή 24 Μαΐου 2020

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Μοίρασαν σε άπορους τυρί με ημερομηνία λήξης 2009!

Τυρί με ημερομηνία λήξης τον Νοέμβριο του... 2009 μοιράστηκε στους δικαιούχους του προγράμματος "Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής» του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) στο νησί της Ρόδου
τους προηγούμενους μήνες.
Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του News 24/7 oι οποίες δεν επιδέχονται αμφισβήτηση, ο διαμοιρασμός του συγκεκριμένου τυριού έγινε τουλάχιστον δύο φορές, τον Οκτώβριο του 2019 και τον Φεβρουάριο του 2020, λίγο πριν το πανέμορφο νησί "κλείσει" λόγω του λοκντάουν που επιβλήθηκε για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού. Επίσης έλαβε χώρα διαμοιρασμός και τον Δεκέμβρη του 2019.
Οι δικαιούχοι του προγράμματος στη Ρόδο (οι οποίοι λαμβάνουν τρόφιμα μετά από τηλεφωνική ειδοποίηση τουλάχιστον τέσσερις φορές το χρόνο) είναι περίπου 800, αριθμός αν μην τι άλλο σημαντικός. Ο διαμοιρασμός που έγινε στις 30 και στις 31 Οκτωβρίου του 2019 στο πάρκο Ροδίνι αλλά και σε άλλο γνωστό μέρος της Ρόδου περιελάμβανε και 1,7 τόνους τυροκομικά προϊόντα (φέτα και γραβιέρα).
Η γραβιέρα που μοιράστηκε είχε παρασκευαστεί από την εταιρία  που εδρεύει στα Χανιά της Κρήτης. Το εν λόγω τυρί είχε από την πρώτη στιγμή, όπως καταγγέλλουν δικαιούχοι, είχε δυσάρεστη γεύση, γι' αυτό και ένας από τους καταγγέλλοντες επιχείρησε να αναζητήσει την ημερομηνία λήξης του προϊόντος.
Αφού ξεκόλλησε την ετικέτα η οποία ανέγραφε τα στοιχεία της αναδόχου εταιρίας που εδρεύει στο νησί της Ρόδου, διαπίστωσε ότι κάτω από την ετικέτα υπήρχε η ημερομηνία λήξης που ειδοποιούσε ότι το εν λόγω τυρί είχε λήξει από τον Νοέμβριο του 2009 (!), δηλαδή 10 χρόνια πριν.