Latest News

Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Κορονοϊός: Υγειονομική «βόμβα» το πλοίο Ελ.Βενιζέλος - 21 επιβεβαιωμένα κρούσματα


Θρίλερ με το πλήρωμα στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» που παραμένει στη ράδα του Πειραιά υπό συνθήκες καραντίνας λόγω των κρουσμάτων...
του κορωνοΐού.  

 Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για «υγειονομική βόμβα», καθώς στο πλοίο επιβαίνουν 400 άτομα που δεν τους επιτρέπεται να αποβιβαστούν, μετά και τη μεταφορά ενός 34χρονου Ινδονήσιου χθες το βράδυ στο Αττικόν νοσοκομείο.  

 Ο 34χρονος μεταφέρθηκε ε σκάφος του λιμενικού στην μαρίνα Ζέας κι από εκεί στο «Αττικόν». Πρόκειται για το δεύτερο μέλος του πληρώματος που μεταφέρεται στο νοσοκομείο ενώ συνολικά έχουν εντοπιστεί 20 κρούσματα του κορωνοϊού.   

Χθες κλιμάκια του ΕΟΔΥ πήραν δείγματα από τα υπόλοιπα μέλη που ανέρχονται σε 363 και τα αποτελέσματα αναμένονται σήμερα.   
Το «Ελευθέριος Βενιζέλος» παραμένει στο σημείο από τις 21 Mαρτίου, ενώ οι επιβάτες του είναι απομονωμένοι ο καθένας ξεχωριστά στην καμπίνα τους. Οι επιβάτες του πλοίου έχουν κατανεμηθεί στα 11 πατώματα του πλοίου ανάλογα με την κατάσταση της υγείας τους.   

Το καράβι λειτουργούσε ως πλωτό ξενοδοχείο, το οποίο κατευθυνόταν στην Ισπανία και μετέφερε Τούρκους τεχνίτες από την Τουρκία στο Καντίθ προκειμένου να δουλέψουν στο χτίσιμο του κρουαζιερόπλοιου της Royal Caribbean.