Latest News

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

Κορωνοϊός: 46 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - 464 συνολικά

Σαράντα έξι είναι τα νέα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό...
στα 464.   

Κατά την ημερήσια ενημέρωση για τις εξελίξεις του κορωνοϊού, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, γνωστοποίησε πως τα 72 από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι απροσδιόριστης πηγής.   

Όπως είπε, οι νεκροί είναι έξι, ενώ 78 ασθενείς νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 16 είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πάτρας. Ο μέσος όρος των διασωληνωμένων είναι τα 69 έτη, σημείωσε ο κ. Τσιόδρας.   

19 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο. 

Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως όλοι οι νεκροί ήταν άνδρες και είχαν υποκείμενα νοσήματα, εκφράζοντας παράλληλα τα συλλυπητήριά του στους ανθρώπους που έχασαν τους δικούς τους.     Σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο, τα σημερινά δεδομένα επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις ότι τουλάχιστον 2-3.000 έχουν μολυνθεί από τον ιό. Ο ίδιος αναφέρθηκε και σε νέο νοσούντα, στην τέταρτη δεκαετία της ζωής του, που πάσχει από παχυσαρκία, γνωστοποιώντας πως η νόσος είναι παράγοντας κινδύνου.  

 Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε και στις θετικές εξελίξεις των ημερών. «Η λύπη, όταν τη μοιραζόμαστε είναι μισή, ενώ η χαρά, όταν τη μοιραζόμαστε, διπλασιάζεται» σημείωσε, αναφερόμενος στο μωρό που γεννήθηκε χθες από γυναίκα που νοσεί από κορωνοϊό στο νοσοκομείο «Αττικόν». 

  Κυρίως, ωστόσο, έκανε ειδική μνεία στην έναρξη της πρώτης πειραματικής μελέτης για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που γίνεται στις ΗΠΑ με τη συμμετοχή 45 ανθρώπων. 

«Ήδη 4 εθελοντές έχουν πάρει την πρώτη δόση. Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται σε 3 μήνες και δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε μαζική παραγωγή εμβολίου πριν περάσει το καλοκαίρι» είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.    

Συνοψίζοντας, στην αρχή της τοποθέτησής του είπε πως από τον κορωνοϊό έχουν πληγεί 177 χώρες του κόσμου, με πάνω από 9.300 θανάτους και τουλάχιστον 230.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα.