Latest News

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

Κορωνοϊός: Ξεχάστε φέτος το Πάσχα στο χωριό -22 βρέθηκαν θετικοί σε καραντίνα ξενοδοχείου

Το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό, προανήγγειλε ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος ξεκαθάρισε πως ...
«Δεν θα πάμε στο χωριό, δεν θα σουβλίσουμε με φίλους, δεν θα πάμε στις εκκλησίες αλλά θα προσευχηθούμε στο σπίτι. 
Μένουμε σπίτι για να γιορτάσουμε το επόμενο Πάσχα όλοι μαζί».

 Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε και στους ελέγχους που γίνονται για την τήρηση της καραντίνας από αυτούς που έχουν επιστρέψει από το εξωτερικό.   

22 πρόστιμα για παραβίαση της καραντίνας 

Τις τελευταίες τρεις ημέρες έγιναν 4.697 έλεγχοι –οι 3.109 από αυτούς στην περιοχή της Αττικής– και 22 άνθρωποι διαπιστώθηκε ότι είχαν παραβιάσει την καραντίνα και τους επιβλήθηκε πρόστιμο. Έως χθες το βράδυ 6.209 ήταν αυτοί που είχαν ελεγχθεί για την τήρηση του κατ' οίκον περιορισμού.   

Επιπλέον, υπάρχουν οι 83 που είναι σε καραντίνα σε ξενοδοχείο –22 που βρέθηκαν θετικοί και 61 που επέλεξαν να μείνουν εκεί για να προστατεύσουν τους οικείους τους– όπως και 160 που είναι σε ξενοδοχείο στη Θράκη και περιμένουν τα αποτελέσματα των χθεσινών ελέγχων προκειμένου να αποφασιστεί πού θα ολοκληρώσουν την καραντίνα.   Αυστηρότερα μέτρα αν κάποιοι δεν αντιληφθούν την κρισιμότητα   

«Οι ημέρες μεγαλώνουν, ο καιρός βελτιώνεται και η εσωτερική ανάγκη μας να βγούμε έξω αυξάνεται. Αυτό θα είναι το λάθος» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρέπει να σταματήσει η εφαρμογή των μέτρων.  
 «Δεν πρέπει να σταματήσουμε. Δεν κάνουμε βήμα πίσω. Όσο τηρούνται οι κανόνες, δεν χρειάζονται νέα μέτρα. Όσο κάποιοι αρνούνται να αντιληφθούν την κρισιμότητα, η επιλογή θα είναι μονόδρομος: περισσότερα και αυστηρότερα μέτρα. Θα συμβεί αναγκαστικά, αν δεν αντιληφθούμε ότι έχουμε διανύσει τον δικό μας γολγοθά, αλλά είμαστε ακόμη στην αρχή» τόνισε ο υφυπουργός.  

 «Διαφορετικό το φετινό Πάσχα»