Latest News

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Έφοδος του FBI στα γραφεία μεγιστάνα! Κατηγορείται για βιασμούς ανήλικων κοριτσιών

«Ντου» έκανε το FBI στην επιχειρησιακή έδρα του Φινλανδο-Καναδού μεγιστάνα της μόδας, Πίτερ Νάιγκαρντ στο Μανχάταν. 
Οι Ομοσπονδιακές Αρχές έκαναν την έφοδο στο πλαίσιο έρευνας που διεξάγεται μετά από καταγγελίες για σεξουαλική επίθεση σε έφηβες κοπέλες και γυναίκες και για παράνομη διακίνηση ανθρώπων.
Οι πράκτορες του FBI έκαναν έρευνες στα γραφεία του σχεδιαστή στην Times Square, περίπου δύο εβδομάδες μετά την υποβολή μήνυσης εναντίον του Νάιγκαρντ από δέκα γυναίκες, οι οποίες τον κατηγορούν ότι δελέαζε νέες και φτωχές γυναίκες στην έπαυλή του στις Μπαχάμες με χρήματα και υποσχέσεις ότι θα τις προωθήσει στον κόσμο της μόδας.
Πολλές από τις γυναίκες που κινήθηκαν εναντίον του Νάιγκαρντ δήλωσαν ότι ήταν 14 ή 15 ετών όταν ο μεγιστάνας τους έδωσε αλκοόλ ή ναρκωτικά και στη συνέχεια τις βίασε.
Αρνείται τις κατηγορίες ο Νάιγκαρντ
Ο Νάιγκαρντ αρνήθηκε τους ισχυρισμούς περί διακίνησης γυναικών μέσω εκπρόσωπου του και τους χαρακτήρισε «επινοημένους και κατασκευασμένους».
Τον πολυεκατομμυριούχο, το όνομα του οποίου έχει συνδεθεί με του πρίγκιπα Άντριου, γιου της βασίλισσας, Ελισάβετ Β’ του Ηνωμένου Βασιλείου και του Φίλιππου, Δούκα του Εδιμβούργου, ερευνούσε το FBI και η Αστυνομία της Νέας Υόρκης τους τελευταίους πέντε μήνες.
Μετά από αυτές τις εξελίξεις, ο Πίτερ Νάιγκαρντ αποχώρησε από τη θέση του προεδρεύοντος της εταιρείας του. «Αναγνωρίζοντας την προτεραιότητα της ευημερίας των χιλιάδων υπαλλήλων της εταιρείας Nygard, των συνεργατών λιανικής πώλησης, των πιστών πελατών, των προμηθευτών και των επιχειρηματικών εταίρων, ο Πίτερ Νάιγκαρντ αποφάσισε να παραιτηθεί από την προεδρία των Nygard Companies».
Ο μεγιστάνας είναι γεννημένος στο Ελσίνκι, μετακόμισε με την οικογένειά του σε ηλικία 10 ετών στο Γουίνιπεγκ του Καναδά. Αφού έλαβε πτυχίο από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Ντακότα, εισήλθε στις επιχειρήσεις ένδυσης, αναλαμβάνοντας τελικά τη Nathan Jacobs, εταιρεία ενδυμάτων με οικονομικά προβλήματα.
Σήμερα η Nygård παράγει ενδύματα δέκα διαφορετικών εμπορικών σημάτων, που πωλούνται σε αλυσίδες λιανικής πώλησης στον Καναδά και στις ΗΠΑ.