Latest News

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Πλάθιντο Ντομίνγκο: Παρεξηγήθηκε η συγγνώμη μου για τη σεξουαλική παρενόχληση

Ο Πλάθιντο Ντομίνγκο υποστηρίζει τώρα ότι τα λόγια του παρερμηνεύθηκαν και μετά και τις πρόσφατες ακυρώσεις των εμφανίσεων του, προχώρησε σε νέα δήλωση όπου επιχειρεί να δώσει διευκρινίσεις για την προηγούμενη...
«απολογία» του.   

Ο 79χρονος τενόρος είχε ζητήσει συγνώμη στα φερόμενα ως θύματά του, που τον κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση. Ωστόσο, σε νέα δήλωσή του αναφέρει πως «Αισθάνομαι ότι πρέπει να κάνω μία ακόμα ακόμα δήλωση για να διορθώσω την εσφαλμένη εντύπωση που δημιουργήθηκε από την απολογία μου».   
Νωρίτερα όπως αναφερόμενος στις φήμες περί σεξουαλικής παρενόχλησης είχε υποστηρίξει ότι «λυπάται ειλικρινά» χωρίς να επιβεβαιώνει τις κατηγορίες εναντίον του.  

 Συγκεκριμένα, ο Ισπανός τενόρος, που είναι αντιμέτωπος με πολλαπλές κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης, απολογήθηκε την Τρίτη για το «κακό» που ενδεχομένως προκάλεσε λέγοντας μάλιστα ότι αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για τις πράξεις του.  

Υπενθυμίζεται ότι τουλάχιστον 20 γυναίκες τον έχουν κατηγορήσει ότι με τη βία επιχείρησε να τις φιλήσει ή να τις χαϊδέψει σε διάφορα περιστατικά που συνέβησαν τη δεκαετία του 80. 

  Ο ίδιος ανέφερε ότι αποσύρεται από την παραγωγή της Τραβιάτα που θα ανέβαινε στο Θέατρο Real της Μαδρίτης και προτίθεται να κάνει το ίδιο σε όποιον άλλο χώρο, ενδεχομένως υπάρχει «δυσκολία» με την εμφάνισή του.   

«Ξέρω τι δεν έχω κάνει και θα το αρνηθώ ξανά. Ποτέ δεν έχω συμπεριφερθεί επιθετικά σε κανέναν και ποτέ δεν έχω κάνει κάτι για να εμποδίσω ή να παρακωλύσω την καριέρα κανενός.Η συγγνώμη μου ήταν ειλικρινής και από τα βάθη της καρδιάς μου για όποιον από τους συναδέλφους μου, έβλαψα με κάποιον τρόπο ή έκανα ή είπα κάτι που να τους πλήγωσε. Όπως έχω πει επανειλημμένα, δεν υπήρξε ποτέ πρόθεσή μου να πληγώσω ή να προσβάλλω κανέναν.»   

Το σκάνδαλο αυτό βέβαια είχε άμεση επίδραση στην καριέρα του στις ΗΠΑ, λιγότερη όμως στην Ευρώπη.   Μετά την ανακοίνωσή του την Τρίτη, το ισπανικό υπουργείο Πολιτισμού ακύρωσε δύο από τις εμφανίσεις του στο θέατρο Zarzuela της Μαδρίτης με την αιτιολογία «της αλληλεγγύης στις γυναίκες» που τον κατηγορούν.   

«Μέχρι τώρα, η κατάσταση ήταν διαφορετική, υπήρχε το τεκμήριο της αθωότητας» υποστήριξε ο υπ. Πολιτισμού José Manuel Rodríguez Uribes. «Αλλά από τη στιγμή που είπε ο ίδιος ότι πράγματι συνέβη, και μιλάμε για σοβαρά περιστατικά όπου εμπλέκονται πολλές γυναίκες, αποφασίσαμε να μην προχωρήσουμε και τον ενημερώσαμε».  

 Το Θέατρο Real επιβεβαίωσε την είδηση ότι ο Πλάθιντο Ντομίνγκο δεν θα συμμετάσχει σε καμία από τις προγραμματισμένες παραστάσεις της Τραβιάτας του Βέρτνι ενώ και το δημοφιλές φεστιβάλ Úbeda, όπου παρουσιάζονται διεθνείς μουσικές και χοροί από τη νότια Ισπανία, ακολούθησε την ίδια τακτική και ακύρωσε τις εμφανίσεις του Ντομίνγκο στις 3 Μαΐου.     

Από την πλευρά της η όπερα του Palau de Les Arts στην Βαλένθια απέσυρε το όνομά του από το στούντιο της, που μέχρι πρόσφατα έφερε το όνομά Πλάθιντο Ντομίνγκο. Πρόσθεσε δε ότι δεν πρόκειται να ξανασυνεργαστούν.   Guardian