Latest News

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020

"Μποφόρ" αντιδράσεων για τη φιέστα της Cosco

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην ΠΥΛΗ 11 έξω από το κεντρικό κτίριο του ΟΛΠ...
 προγραμματίζει η κοινοτική παράταξη «Ενεργοί Πολίτες Α Κοινότητας - Όχι Λιμάνι στην Πειραϊκή», την ώρα των εγκαινίων για την έναρξη του έργου  της επέκτασης του σταθμού κρουαζιέρας στο νότιο τμήμα του λιμανιού του Πειραιά.
Η ανακοίνωση 
"Οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΪΚΗΣ καταγγέλουμε την εμμονή του ΟΛΠ, της κυβέρνησης (τωρινής και προηγούμενης), της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Πειραιά, να προχωρήσει το καταστροφικό για την Πειραϊκή μας έργο της επέκτασης προβλήτας κρουαζιέρας μπροστά στη ΣΧΟΛΗ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ, στα 250 μέτρα απόσταση από την παραλιακή Ακτή Θεμιστοκλέους, για να δένουν τα γιγαντο-κρουαζιερόπλοια των πολυεθνικών ναυτιλιακών εταιρειών και να θησαυρίζει η ΚΟΣΚΟ και η οποιαδήποτε ΚΟΣΚΟ, εις βάρος της υγείας μας και της ζωής μας.


Το πάρτυ που στήνουν την Τρίτη 25 Φλεβάρη για να γιορτάσουν το ξεκίνημα του μπαζώματος της θάλασσας μας, θα μας βρει όλους απέναντι!! Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο....

Για τους ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΪΚΗΣ είναι ξεκάθαρο ότι δεν μας ενδιαφέρει αν έχουν μελέτες ή έχουν άδεια για να ξεκινήσουν, αυτό είναι κάτι που αφορά τη δικαιοσύνη (στην οποία σίγουρα θα προσφύγουμε). Έχουν-δεν έχουν μελέτες, εμείς δεν συναινούμε να πέσει ΟΥΤΕ ΠΕΤΡΑΔΑΚΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ. Ούτε ένα μικρότερο λιμάνι, ούτε ένα μεγαλύτερο.
ΕΞΩ Η ΚΟΣΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ!!!!!
Στις 25 Φεβρουαρίου, στις 11 το πρωι, ΟΛΟΙ στην ΠΥΛΗ 11 έξω από το κεντρικό κτίριο του ΟΛΠ, διαδηλώνουμε για να προστατέψουμε την υγεία μας, τις ζωές μας, το στολίδι μας τη Πειραϊκή".

ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ – ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ
Την Τρίτη 25/2 η ΚΟΣΚΟ καλεί σε φιέστα εγκαινίων της “Επέκτασης του Σταθμού Κρουαζιέρας”, ενός φαραωνικού έργου που θα καταστρέψει ανεπανόρθωτα την περιοχή της Πειραϊκής και ολόκληρο τον Πειραιά. Ενός έργου που ξεκινάει χωρίς την απαιτούμενη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, κατά παράβαση κάθε νομοθεσίας, με τη στήριξη της κυβέρνησης (και όλων των προηγούμενων που ξεπούλησαν τον κερδοφόρο ΟΛΠ στην κινεζική εταιρεία), της δημοτικής αρχής Πειραιά και του Περιφερειάρχη Αττικής.
Το λιμάνι θα επεκταθεί κατά 150 στρέμματα ώστε να εξυπηρετεί τεράστια κρουαζιερόπλοια, θα ανεγερθούν εμπορικό κέντρο-μολ και σταθμός επιβατών-ξενοδοχείο. Οι συνέπειες στο περιβάλλον, στην υγεία των κατοίκων, στη ζωή της πόλης θα είναι ανυπολόγιστες, όπως αναφέρουν εμπεριστατωμένα όλες οι σχετικές μελέτες, τόσο στη διάρκεια κατασκευής του έργου όσο και κατά τη λειτουργία του. Ούτε δουλειές, ούτε ανάπτυξη, ούτε καλύτερη ποιότητα ζωής για τους κατοίκους του Πειραιά. Ο μόνος που θα ωφεληθεί από αυτό είναι η ίδια η ΚΟΣΚΟ που θα έχει φτιάξει καινούργιo, μεγαλύτερο λιμάνι και μάλιστα με δικά μας λεφτά, αφού το έργο χρηματοδοτείται με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από ευρωπαϊκά προγράμματα και από την Περιφέρεια Αττικής. Σε μας θα μείνει η φτώχεια, η ανεργία, η υποβάθμιση της ζωής μας.
Στον Πειραιά και στις γειτονιές του χρειαζόμαστε περισσότερο πράσινο και ελεύθερους δημόσιους χώρους αναψυχής, αθλητισμού και πολιτισμού. Σχολεία και παιδικούς σταθμούς, νοσοκομεία, κοινωνικές υπηρεσίες, καλύτερη δημόσια συγκοινωνία. Χρειαζόμαστε σταθερή δουλειά με μισθό που να μπορούμε να ζήσουμε, όχι εργασιακές σχέσεις ασύδοτης εκμετάλλευσης, όπως αυτές που επικρατούν στη φορτοεκφόρτωση των κοντέινερ της ΚΟΣΚΟ.
Κυβέρνηση, Δήμαρχος και Περιφερειάρχης δίνουν “γη και ύδωρ” στους επενδυτές, γιατί βάζουν τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών πάνω από τις ανάγκες μας. Εμείς μπορούμε να τους σταματήσουμε, να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους. Με συντονισμένο παμπειραϊκό αγώνα, με τα εργατικά σωματεία και τους συλλογικούς φορείς μπροστά, να κατοχυρώσουμε το δικαίωμα να αποφασίζουμε για την πόλη μας και τη ζωή μας εμείς, όχι κάποια εταιρεία. Να διεκδικήσουμε την επανακρατικοποίηση του ΟΛΠ, χωρίς αποζημίωση στην ΚΟΣΚΟ, και τη λειτουργία του με εργατικό-λαϊκό έλεγχο.
Kαλούμε την Τρίτη 25 Φλεβάρη στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων, στις 11πμ, στην πύλη Ε11.
ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ
ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΑΣΤΕΡ ΠΛΑΝ ΤΗΣ ΚΟΣΚΟ
ΛΙΜΑΝΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Ο συνδυασμός «Πειραιάς για Όλους» ανακοίνωσε πως δεν θα παραστεί στα εγκαίνια του έργου της επέκτασης του σταθμού κρουαζιέρας στο νότιο τμήμα του λιμανιού του Πειραιά που διοργανώνει για την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου ο ΟΛΠ-Cosco. 
Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ, εξήγησε τους λόγους της απουσίας, υποστηριζοντας : 
«Δεν θα παραστούμε στα εγκαίνια ενός μη αδειοδοτημένο έργου, της Νότιας Επέκτασης στο λιμάνι του Πειραιά. Ενός έργου όπου αλλού δηλώνετε ότι θα περιλαμβάνει 6, αλλού 4, και αλλού 2 θέσεις κρουαζιερόπλοιων για να μειώσετε τις αντιδράσεις, που στην πρόσκληση των εγκαινίων του περιλαμβάνει την εικόνα του Mall το οποίο δεν εγκρίθηκε από τις αρμόδιες αρχές και το οποίο δεν το θέλει κανείς στην πόλη μας, όπου δεν έχετε εξηγήσει πώς θα χρησιμοποιήσετε την τοξική λάσπη του πυθμένα του λιμανιού στο εργοτάξιό του, πώς δεν θα φορτώσετε εξοντωτικά την κυκλοφορία της πόλης με τον στόλο των τουριστικών λεωφορείων και την αέρια ρύπανση. Όταν νομιμοποιήσετε το έργο και εξηγήσετε όλα αυτά, όπως σας το ζητούν οι παραλιμένιοι δήμοι και η κοινωνία, τότε ευχαρίστως να έλθουμε στα εγκαίνια. Ως τότε όμως έχουμε πολύ δρόμο».