Latest News

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Μπύρα Corona: Ζημιές 150εκ. ευρώ μετά το ξέσπασμα του κοροναϊού

Η ιδιοκτήτρια εταιρία της γνωστής μπύρας «Corona» βρίσκεται αντιμέτωπη με το μεγαλύτερο οικονομικό πλήγμα που...
έχει υποστεί τα τελευταία δέκα χρόνια, μετά το ξέσπασμα της επιδημίας του κοροναϊού. 

Η εταιρία Anheuser-Busch In Bev, έχει στην ιδιοκτησία της μερικές από τις διασημότερες μπύρες του κόσμου όπως οι Budweiser, Stella Artois, Beck's και η Corona. 

Ωστόσο τους τελευταίους δύο μήνες από το ξέσπασμα της επιδημίας του κοροναϊού που άρχισε να εξαπλώνεται από την Κίνα, η εταιρία κατέγραψε ζημιές περίπου 150 εκατομμυρίων ευρώ στα κέρδη της σε μία εποχή που περίμενε αύξηση των πωλήσεων λόγω του εορτασμού της Κινέζικης πρωτοχρονιάς. 

Οι απώλειες οδήγησαν στην περικοπή των μπόνους του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας αλλά και σε μία από τις χειρότερες προβλέψεις κερδών τριμήνου που έχουν καταγραφεί ποτέ.

 Η εταιρεία πιστεύει ότι η πτώση των κερδών οφείλεται στο γεγονός ότι όλοι και λιγότεροι άνθρωποι τολμούν να βγουν έξω στην Κίνα ως μέτρο πρόληψης για τον κοροναϊό. Αυτό με τη σειρά του οδηγεί πολλά μπαρ και εστιατόρια στο κλείσιμο.  

Ο CEO της εταιρείας, Carlos Brito, σε δηλώσεις του στο CNBC είπε πώς «η επιχείρησή μας είναι άμεσα συνδεδεμένη με την εστίαση, τη νυχτερινή ζωή και την παρέα με φίλους και προετοιμαζόμαστε για την επιστροφή στην κανονικότητα» ενώ πρόσθεσε ότι «η απόδοσή μας το 2019 ήταν κάτω από τις προβλέψεις και δεν είμαστε ευχαριστημένοι από τα αποτελέσματα».    Ιndependent