Latest News

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020

Εθνικός: Πότε θα αποκτήσει δικό του γήπεδο;


"Άστεγος" εξακολουθεί να παραμένει εδώ και 15 χρόνια ο Εθνικός Πειραιώς, ο οποίος ακόμα δεν έχει αποκτήσει δικό του...
νέο γήπεδο ποδοσφαίρου.

Ο Δήμος Πειραιά λέει ότι του έχει παραχωρηθεί μια έκταση στο Σχιστό, χωρίς, ωστόσο, να έχει ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό με την υπόθεση να εκκρεμεί στα δικαστήρια!

Στο αίτημα του Εθνικού για δημιουργία ποδοσφαιρικού γηπέδου επιχείρησε να δώσει απάντηση ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης μιλώντας στην ετήσια εκδήλωση του ιστορικού συλλόγου που πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Όπως υποστήριξε, την περασμένη δημοτική περίοδο εξέτασε όλες τις πιθανές λύσεις με τους επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος προκειμένου να δημιουργηθεί γήπεδο ποδοσφαίρου, λέγοντας πως το δημοτικό συμβούλιο κατέληξε στη μόνη ρεαλιστική και υλοποιήσιμη πρόταση. Συγκεκριμένα ανέφερε: 
«Ο Δήμος Πειραιά διαθέτει  μια έκταση 100 στρεμμάτων στο Σχιστό.  Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου διαθέσαμε στον Εθνικό μια μεγάλη έκταση 30-35 στρεμμάτων, γιατί πιστεύουμε ότι εκεί μπορεί να στεγάσει ο Εθνικός τα μελλοντικά του όνειρα, συνολικά ως σύλλογος».
 Μάλιστα, υποστήριξε  πως έχει εξασφαλιστεί ο ανάλογος προϋπολογισμός από την Περιφέρεια γι΄ αυτό το σκοπό, λέγοντας πως υπάρχει μια εκκρεμοδικία γι΄ αυτή την έκταση,  η οποία ολοκληρώνεται το επόμενο διάστημα.

«Στο Σχιστό μπορεί να χτιστεί ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, ένα κλειστό γήπεδο, ένα βοηθητικό και να γίνουν γραφεία. Να δημιουργηθεί δηλαδή μια «Εθνική πολιτεία». Πιστεύω ότι ένα γήπεδο μόνο του, ακόμα κι αν ήταν σε ένα πιο κεντρικό σημείο δεν θα ήταν αρκετό για τον Εθνικό,  ενώ σε μια μεγάλη έκταση θα μπορεί ο Σύλλογος να κάνει πάρα πολλά πράγματα. Μακάρι έως ότου ολοκληρωθεί η εκκρεμοδικία να υπάρξει μια νέα πρόταση και θα είμαστε εδώ για να την εξετάσουμε».


Κατά τα λοιπά,  στη διάρκεια βραβεύσεων αθλητών του Εθνικού, απονεμήθηκε  τιμητική πλακέτα στον  Κριστιάν Γκολομέεβ για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου, την οποία παρέλαβε ο θείος του κ. Ντίνος Μητρόπουλος, καθώς και στον προπονητή του  Άκη Οικονόμου.
Επίσης, βραβεύτηκαν οι αθλητές κ.κ. Κώστας Κοντόπουλος και Φώτης Κολιόπουλος, ενώ απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στον αδελφό του αδικοχαμένου  φιλάθλου του Εθνικού Κώστα.