Latest News

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

Αυτός είναι ο μακελάρης στην Έσση της Γερμανίας - Τι ανέφερε στο «μανιφέστο» του (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

 Σοκαρισμένη είναι η Γερμανία -και όχι μόνο- από την αιματηρή επίθεση ακροδεξιού μακελάρη στην πόλη Χανάου στην Έσση της Γερμανίας. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


Λίγες μέρες πριν τις δύο φονικές επιθέσεις, σε μπαρ της συγκεκριμένης πόλης κοντά στη Φρανκφούρτη ο φερόμενος ως δράστης είχε ανεβάσει, σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας, που επικαλείται η Welt ένα βίντεο με παρανοϊκούς ισχυρισμούς στο YouΤube.
Στο βίντεο αυτό ο Γερμανός Τομπίας Ρ. , που βρέθηκε νεκρός μαζί με τη μητέρα του στο σπίτι του μετά το μακελειό – μιλά σε άπταιστα Αγγλικά στέλνοντας ένα «προσωπικό μήνυμα σε όλους τους Αμερικανούς». Το βίντεο που κυκλοφορούσε μέχρι το πρωί (στη συνέχεια προφανώς κατέβηκε από τις Αρχές) στο Διαδίκτυο, βιντεοσκοπήθηκε σε διαμέρισμα και αναρτήθηκε πριν από λίγες μέρες στο YouTube.O εικονιζόμενος υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι υπάρχουν στις ΗΠΑ μυστικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις, όπου βασανίζονται και σκοτώνονται παιδιά και λατρεύεται ο σατανάς. Κάλεσε δε τους Αμερικανούς πολίτες «να ξυπνήσουν» και «να πολεμήσουν τώρα».
Το κίνητρο των επιθέσεων του δράστη δεν είναι ακόμα επισήμως γνωστό, διευκρίνισε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Ωστόσο, όπως ανέφερε σήμερα η γερμανική εφημερίδα Bild στην ηλεκτρονική της έκδοση, ο φερόμενος ως δράστης εξέφρασε ακροδεξιές απόψεις σε επιστολή του που βρέθηκε στο σπίτι του.
Στο κείμενο, σύμφωνα με την ίδια πάντα γερμανική εφημερίδα, ο δράστης φέρεται να γράφει ότι πολίτες συγκεκριμένων λαών πρέπει να εξολοθρευτούν, καθώς δεν είναι πλέον εφικτή η απέλασή τους από τη Γερμανία. Ο ύποπτος, κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες, είχε άδεια κυνηγιού. Τη διερεύνηση της υπόθεσης έχει αναλάβει ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας, αναφέρει το Spiegel.
Ο δράστης είναι 43 ετών και είναι γέννημα – θρέμμα της πόλης Χανάου. Εκεί τελείωσε το σχολείο. Μετά το σχολείο εργάστηκε ως υπάλληλος τράπεζας. Σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων στην πόλη Μπαιρότ.

Εννέα νεκροί και πέντε τραυματίες είναι ο απολογισμός των τουλάχιστον δύο επιθέσεων που έγινανέξω από μπαρ με ναργιλέδες στο Χανάου στην Έσση, αργά χθες βράδυ.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες από διεθνή ΜΜΕ, τρία άτομα σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς έξω από το μπαρ «Midnight» στο κέντρο της πόλης και πέντε στην περιοχή Κέσελσταντ. Σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, τα περισσότερα από τα θύματα ήταν κουρδικής καταγωγής.

Λίγες ώρες αργότερα, ανακοινώθηκε ότι ο ύποπτος για τη διάπραξη των επιθέσεων, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε οκτώ ανθρώπους στην πόλη Χανάου, κοντά στη Φρανκφούρτη, στο κρατίδιο της Έσσης, βρέθηκε «νεκρός μέσα στο σπίτι του».
Στην κατοικία του βρέθηκε άλλο ένα πτώμα, σύμφωνα με την ίδια πηγή. «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία ένδειξη πως υπήρχαν και άλλοι δράστες», ανέφερε η γερμανική αστυνομία μέσω Twitter. Η μεγάλη δύναμη της αστυνομίας που αναπτύχθηκε εσπευσμένα στην πόλη εντόπισε επίσης ένα αυτοκίνητο με πυρομαχικά και γεμιστήρες στο εσωτερικό του, σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο. Ο ύποπτος, κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες, ήταν Γερμανός και είχε άδεια κυνηγιού.
Αρχικά η αστυνομία είχε ανακοινώσει οχτώ θύματα από την επίθεση αλλά λίγο πριν τις 6 το πρωί (ώρα Γερμανίας) ανακοινώθηκε ότι έχασε τη ζωή του άλλος ένας άνθρωπος ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων σε 11 – τα εννέα θύματα της επίθεσης, ο δράστης και ο δεύτερος άνθρωπος που βρέθηκε δίπλα του.
Βρέθηκε επιστολή που δείχνει ακροδεξιό background
Το κίνητρο των επιθέσεων αυτών δεν είναι ακόμα επισήμως γνωστό, διευκρίνισε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Ωστόσο, όπως ανέφερε σήμερα η γερμανική εφημερίδα Bild στην ηλεκτρονική της έκδοση, ο φερόμενος ως δράστης -ονόματι Τομπίας Ρ.- εξέφρασε ακροδεξιές απόψεις σε επιστολή του που βρέθηκε στο σπίτι του. Στο κείμενο, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, ο δράστης φέρεται να γράφει ότι πολίτες συγκεκριμένων λαών πρέπει να εξολοθρευτούν, καθώς δεν είναι πλέον εφικτή η απέλασή τους από τη Γερμανία.
Τη διερεύνηση της υπόθεσης έχει αναλάβει ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας, αναφέρει το Spiegel.