Latest News

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

Απίστευτες δηλώσεις Κουρουμπλή: Και οι Έλληνες της Μικράς Ασίας λαθραία μπήκαν στη χώρα (ΒΙΝΤΕΟ)

Μεγάλη αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Κουρουμπλή ότι και και οι Έλληνες της Μικράς Ασίας μπήκαν ως λαθραίοι στην Ελλάδα! ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Ο Π. Κουρουμπλής αναφερόμενος στο μεταναστευτικό και σε μία προσπάθεια να υποστηρίξει τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ επικαλέστηκε τη μικρασιατική καταστροφή.
Όπως ήταν φυσικό η συγκεκριμένη δήλωση προκάλεσε αντιδράσεις αλλά ο Π. Κουρουμπλής είπε πως τρεις μέρες πριν την Μικρασιατική Καταστροφή είχε βγει διάταγμα από την κυβέρνηση που έλεγε πως οι Ίωνες θα μπουν μόνο αν έχουν διαβατήριο, αναφέροντας ότι «και τότε οι Έλληνες μπήκαν ως λαθραίοι γιατί τους… ζητούσαν διαβατήρια».
Σε έντονα διάλογό που είχε στην εκπομπή Western του Kontra μιλώντας για τις προσφυγικές ροές συνέκρινε την τωρινή κατάσταση με τα γεγονότα που προηγήθηκαν της Μικρασιατικής Καταστροφής.
«Είχαμε τα ίδια γεγονότα που ζούμε τώρα στις παραμονές της Μικρασιατικής Καταστροφής», είπε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Από το πάνελ αντέδρασε η Στέλλα Καπνιά, μόνιμη κάτοικός Σάμου η οποία σε πολύ έντονο ύφος δήλωσε ότι οι Έλληνες πρόσφυγες δεν μπορούν να συγκριθούν με τους «λαθρομετανάστες».
Η χρήση της λέξης «λαθρομετανάστες» προκάλεσε την αντίδραση του Παναγιώτη Κουρουμπλή ο οποίος υπενθύμισε πως τρεις μέρες πριν από την Μικρασιατική Καταστροφή το ελληνικό κράτος είχε εκδώσει διάταγμα που είχε ως προϋπόθεση για την είσοδο στη χώρα οι Έλληνες από τη Μικρά Ασία να έχουν διαβατήριο.
«Και τότε οι Έλληνες μπήκαν ως λαθραίοι γιατί τους ζητούσαν διαβατήρια» είπε χαρακτηριστικά  ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Δείτε το απόσπασμα από το 46.40