Latest News

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

Ένωση Απανταχού Μανιατών: Η γιορτή στον Πειραιά (ΕΙΚΟΝΕΣ- ΒΙΝΤΕΟ)

Ήταν όλοι οι Μανιάτες εκεί στο ...
λιμάνι Πειραιά.

Παρουσία πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε χθες από την Ένωση Απανταχού Μανιατών "Η  Μάνη" η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου στην Πέτρινη Αποθήκη, στην Πύλη Ε2.


Ο Πρόεδρος της Ένωσης  Απανταχού Μανιατών «Η ΜΑΝΗ» και Περιφερειακός Σύμβουλος, Σταύρος Βοϊδονικόλας, στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην ανέγερση δύο μνημείων της Μανιάτικης  ανδρείας: του ανδριάντα του μεγάλου ήρωα και ηγέτη της Ελληνικής Επανάστασης Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη , καθώς και του μνημείου της Μανιάτισσας ηρωίδας μάνας.

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν ο συνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος και ο γιατρός Ανάργυρος Μαριόλης για την προσφορά τους, ενώ παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος, οι Βουλευτές Κ. Κατσαφάδος, Γ. Μελάς, Ν. Μανωλάκος, Ν. Δούνια, Χ. Μπουτσικάκης, Δ. Μαρκόπουλος, Γ. Τραγάκης, ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης,  η Αντιπεριφεριάρχης Πειραιά Σ. Αντωνάκου, ο Δήμαρχος Πειραιά Γ. Μώραλης, ο επικεφαλής του συνδυασμού Πειραιάς Πόλη Πρότυπο Νίκος Βλαχάκος, Εντεταλμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Δύμβουλοι Πειραιά κα.


Στην εκδήλωση χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς της Μάνης