Latest News

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Σοκάρει ο ιατροδικαστής για νεκρό βρέφος: Πρώτη φορά βλέπω τέτοια κακοποίηση σε τόσο μικρή ηλικία

Ο ιατροδικαστής που έκανε την νεκροτομή της σορού μίλησε σήμερα για πρωτοφανή περίπτωση κακοποίησης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον θάνατο του 11μηνων βρέφους ...
την Κυριακή.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Σ. Μπουζιάνης είπε ότι πρώτα φορά βλέπει «τέτοια κακοποίηση σε τόσο μικρή ηλικία», επισημαίνοντας τα στοιχεία «παρά φύσιν κακοποίησης» που εντόπισε, εν αναμονή των αποτελεσμάτων των ιστολογικών εξετάσεων για την ακριβή αιτία θανάτου.   

Λίγο αργότερα, στην ίδια εκπομπή εμφανίστηκε και ο δικηγόρος των γονιών του παιδιού, Α. Μπάκρι, που έκανε λόγο για «σαχλαμάρα ιατροδικαστή»  προκαλώντας την έκρηξη του παρουσιαστή, Γιώργου Παπαδάκη. 

«Και εμείς έχουμε ιατροδικαστές, όλα αυτά δεν ισχύουν. Πήγα στο Παίδων, μίλησα με τους γιατρούς και μου το είπε ξεκάθαρα: "το παιδί είχε πρόβλημα από την γέννησή του, είχε επιληψία [...] του δίνανε υπόθετα».  

 Τα άλλα δύο παιδιά του ζευγαριού καθώς και ένα ακόμα που διέμενε στο ίδιο διαμέρισμα, εξετάστηκαν και δεν φέρουν σημάδια κακοποίησης. Ωστόσο παραμένουν σε νοσοκομείο. Το απόγευμα της Δευτέρας, ο εισαγγελέας ανηλίκων, που προΐσταται της έρευνας έλαβε όλα τα διαθέσιμα στοιχεία και ζήτησε από τις αστυνομικές αρχές να πάρουν εκ νέου καταθέσεις από όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.    

Χθες, η μητέρα του νεκρού βρέφους, έδωσε την δική της εξήγηση για τα σημάδια που έφερε η σορός, στην κατάθεσή της. Παρότι το πόρισμα του ιατροδικαστή κάνει λόγο για σεξουαλική κακοποίηση, η μητέρα φέρεται να κατέθεσε στους αστυνομικούς πως, λόγω του προβλήματος υγείας που αντιμετώπιζε το παιδί, δεν τρεφόταν σωστά και η ίδια αναγκαζόταν να του κάνει κλύσματα ορισμένες φορές.   

Το παιδί είχε μεταφερθεί νεκρό, χθες, από τον πατέρα του, στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Όταν η μητέρα έφτασε στο νοσοκομείο, είχε μαζί της και τον ιατρικό φάκελο του παιδιού, καθώς το 11 μηνών κορίτσι έκανε συχνά εξετάσεις. Για την υπόθεση ανακρίνονται ο πατέρας του παιδιού και ο ξάδερφός του πατέρα, που ζούσε στο ίδιο σπίτι στου Ζωγράφου. Οι δύο άνδρες προσήχθησαν και έχει ληφθεί και από τους δύο DNA.