Latest News

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

"Στα κάγκελα" για το μπάζωμα στην Πειραϊκή (ΕΙΚΟΝΕΣ)



 Με δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας απάντησαν εκατοντάδες κάτοικοι  -μετά από το κάλεσμα των Ενεργών Πολιτών Α' κοινότητας –ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ!- μπροστά στο Μέγαρο του ΟΛΠ όπου...

γινόταν η τελετή έναρξης του μπαζώματος της Πειραϊκής.

Με τους Ενεργους Πολίτες ένωσαν την φωνή τους ο βουλευτής του ΜΕΡΑ 25 κύριος Κρίτων Αρσένης,ο περιφερειακός σύμβουλος της Οικολογικής Συμμαχίας κύριος Γιώργος Δημητρίου  η καθηγήτρια αρχιτεκτονικής του ΕΜΠ Ελένη Πορτάλιου από την επιτροπή για την σωτηρία του Ελληνικού  , η πρώην βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ  κυρία Ελένη Σταματάκη, δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι του Πειραιά  και  αγωνιστές περιβαλλοντικών κινημάτων από όλην την Αττική.    
                                                                                           
Ακολούθησε πορεία στους χώρους του τέρμιναλ της Ε11 όπου εγκαινιαζόταν το έργο, το οποίο έχει ξεκινήσει ήδη με τα συνεργεία να έχουν πιάσει δουλειά στα βράχια της Πειραϊκής.





Όπως ενημέρωσε η κοινοτική σύμβουλος  Δήμητρα Βήνη από την παράταξη ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Α ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ –ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ το μπάζωμα της Πειραϊκής εγκαινιάζεται παράνομα, δεν έχει υπογραφεί καμία αδειοδότηση ούτε έχει εγκριθεί η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων της ΚΟΣΚΟ  από την περιφέρεια αντιθέτως η μελέτη αυτή καταγγέλλεται από τους 6 όμορους Δήμους του Πειραιά. 



Με την σημερινή τελετή των εγκαινίων ο Πειραιάς υποκύπτει και επισήμως πλέον στην αυθαιρεσία της ΚΟΣΚΟ και μετατρέπεται σε αποικία κινεζικών συμφερόντων  και κάλεσε τους κατοίκους σε επαγρύπνηση και νέες κινητοποιήσεις.

Για την αγωνιστική κοινοτική παράταξη ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Α ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ -ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ  Δήμητρα Βήνη και Σωτήρης Αλεξόπουλος 



Το ΜέΡΑ25 στήριξε, όπως ήταν αναμενόμενο, τις κινητοποιήσεις των πολιτών του Πειραιά ενάντια στην επέκταση του λιμανιού του Πειραιά, με παρόντα τον βουλευτή του ΜέΡΑ25 Κρίτωνα Αρσένη. Η επέκταση του λιμανιού του Πειραιά από την ΟΛΠ-COSCO στην παραλία της Πειραϊκής έχει πολλαπλές καταστροφικές επιπτώσεις, κάτι που ως ΜέΡΑ25 έχουμε δηλώσει επανειλημμένα.
Αέρια ρύπανση, θαλάσσια ρύπανση, καταστροφή φυσικού κάλλους, κυκλοφοριακά και άλλα προβλήματα, αποδεδειγμένα θα ταλανίζουν την πόλη του Πειραιά, μάλλον χωρίς δυνατότητα διόρθωσης. Σε μια εποχή όπου αρχίζουν οι κοινωνίες να απαιτούν μέτρα για την Κλιματική Αλλαγή, οι ελληνικές κυβερνήσεις παίρνουν μέτρα για να την επιδεινώσουν!
Η επικείμενη καταστροφή της Πειραϊκής είναι ένα έγκλημα, που ολοκληρώνεται εδώ και δύο κυβερνήσεις, που συναινούν σε μια καθαρά αποικιοκρατική σύμβαση με την ΟΛΠ-COSCO:η ΟΛΠ-COSCO πανηγυρίζει επίσημα για την έναρξη των εργασιών κατασκευής του νέου προβλήτα χωρίς να έχει πάρει καν περιβαλλοντική έγκριση!
Έτσι είναι: οι αποικίες του Μνημονίου και της ”Επιτροπείας” δεν θα κάνουν παρά αποικιοκρατικές συμβάσεις. Οι πόλεις δεν πεθαίνουν μόνο από την ρύπανση και την Κλιματική Καταστροφή αλλά και από την έλλειψη δημοκρατίας. Η έλλειψη δημοκρατίας θα σταματήσει μόνο όταν οι πολίτες συνδεθούν μεταξύ τους και απαιτήσουν τα αυτονόητα.
Δεν πρέπει να αφήσουμε να γίνει η επέκταση! Για αυτό και θα συνεχίσουμε να συμπαραστεκόμαστε στις κινητοποιήσεις των πολιτών του Πειραιά για να στηρίξουμε το “ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ”!

Τομέας Πράσινης Μετάβασης ΜέΡΑ25


"Πειραιάς για όλους"

"Διαδηλώσαμε οι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι του «Πειραιάς για όλους» μαζί με κατοίκους της Πειραϊκής, διαμαρτυρόμενοι για τα «εγκαίνια» ενός έργου που δεν έχει καν εξασφαλίσει νόμιμες άδειες.
Έχουμε εκφράσει ήδη σοβαρότατες ενστάσεις για τη βιωσιμότητα αυτού του έργου ως προς το μεγάλο αρνητικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα που θα αφήσει στην πόλη.
Μετά την πρωτοφανή απόφαση της κυβέρνησης και του ΟΛΠ να «εγκαινιάσουν» τη Νότια Επέκταση της Κρουαζιέρας, χωρίς να έχουν εκδοθεί οι προβλεπόμενες άδειες, έχουμε πια σοβαρότατες ενστάσεις και ως προς την ίδια τη νομιμότητα του έργου".