Latest News

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Ο Τζεφ Μπέζος δωρίζει 10 δισ. δολάρια για το περιβάλλον

Ο Τζεφ Μπέζος, ιδρυτής της Amazon και ιδιοκτήτης της Washington Post, ανακοίνωσε ότι δωρίζει 10 δισεκατομμύρια δολάρια για ...
το περιβάλλον.  

  Η ανακοίνωση της δωρεάς αυτής έρχεται ένα μήνα μετά από αποκάλυψή σύμφωνα με την οποία η Amazon απείλησε να απολύσει εργαζόμενους που μίλησαν για τον ρόλο της εταιρείας στην κλιματική κρίση. 

Το νεοϊδρυθέν Bezos Earth Fund θα ξεκινήσει τις πιστώσεις των χρημάτων αυτό το καλοκαίρι, σύμφωνα με ανακοίνωση του Μπέζος στο Instagram.   

«Θέλω να συνεργαστώ μαζί με άλλους για να ενισχύσω τους γνωστούς τρόπους αλλά και να διερευνήσω νέους τρόπους καταπολέμησης των καταστροφικών επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στον πλανήτη που όλοι μοιραζόμαστε», ανέφερε ο Μπέζος στην ανάρτηση.

 «Αυτή η παγκόσμια πρωτοβουλία θα χρηματοδοτήσει επιστήμονες, ακτιβιστές, ΜΚΟ - κάθε προσπάθεια που θα μπορεί να συμβάλει στη διατήρηση και στην προστασία της φύσης. Μπορούμε να σώσουμε τη Γη. Θα χρειαστεί μία συλλογική προσπάθεια από μεγάλες και μικρές εταιρείες, κράτη, παγκόσμιες οργανώσεις και άτομα».  

 Η πρωτοβουλία που ανακοίνωσε ο Μπέζος φαίνεται να έρχεται σε αντίθεση με τις ενέργειες της Amazon ενάντια σε εργαζόμενους που μίλησαν δημόσια για την κλιματική κρίση. Τον Ιανουάριο ο Guardian είχε αποκαλύψει ότι η Amazon είπε από εργαζόμενούς της που ζητούσαν ισχυρότερη δράση για το κλίμα να σιωπήσουν, αλλιώς θα έχαναν τη δουλειά τους.        

Ο Μπέζος, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο σύμφωνα με το Forbes, έχει συγκρουστεί πολλές φορές με τον Ντόναλντ Τράμπ, γνωστό αρνητή της κλιματικής αλλαγής, ειδικά μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή. 

«Όποιοι σήμερα δεν αναγνωρίζουν πως η κλιματική αλλαγή είναι πραγματική, ότι οι άνθρωποι επηρεάζουν τον πλανήτη με πολύ σημαντικό και επικίνδυνο τρόπο, είναι παράλογοι», δήλωσε ο Μπέζος στην Ινδία τον προηγούμενο μήνα, σε summit του Amazon Smbhav για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.